Maro Engel ha confirmat que no disputarà la temporada 2018 del DTM per centrar-se plenament a la Formula E. L’alemany va tornar al campionat alemany el 2017 després de cinc anys d’absència i deixa una nova vacant a Mercedes, marca que disputarà aquest any la seva última temporada a el DTM.


Després de la marxa de Robert Wickens a la IndyCar, una de les sis places de Mercedes al DTM quedava lliure. Ara, el nombre de seients disponibles a la marca de l’estrella serà dos, ja Maro Engel ha anunciat que no participarà en el campionat alemany de turismes.

El pilot alemany afirma que ha pres aquesta decisió per centrar-se en la seva carrera a la Fórmula E, categoria que disputa amb Venturi i en la qual va 16è en la temporada actual. Dues de les rondes del DTM aquest any coincideixen amb la Formula E i Engel prefereix concentrar-se únicament en la categoria elèctrica. La temporada passada ja es va veure obligat a perdre el ePrix de París per disputar una ronda del DTM, cosa que no succeirà aquest any.

La carrera d’Engel al DTM va començar el 2008 i va durar fins l’any 2011, any al final del qual va deixar el campionat i va estar diversos anys disputant diverses categories de turismes i Sport Cars. El 2016 es va unir a la Formula E i, un any més tard, va tornar al DTM amb Mercedes, fabricant amb el qual havia disputat les seves primeres quatre temporades; i es va fer amb la seva primera victòria en la categoria.

Curiosament, el company d’Engel a Venturi, Edoardo Mortara, també és pilot de Mercedes al DTM, i s’espera, de fet, que continuï desenvolupant aquest rol, per la qual cosa s’haurà de perdre dues rondes del DTM o de la Formula E.

Mercedes encara no s’ha pronunciat respecte al substitut d’Engel al DTM, però tot apunta que les dues vacants podrien ser cobertes per dos pilots que tornarien al campionat que ja van disputar amb Mercedes en el passat; Daniel Juncadella i Pascal Wehrlein.

La temporada 2018 del DTM, l’última que comptarà amb la presència de Mercedes abans que el fabricant, igual que ha fet el seu pilot Engel, abandoni la competició per centrar-se en la Formula I; començarà el 5 i el 6 de maig a Hockenheim.