La competició es començarà a disputar a partir de 2019 i en la jornada d’avui s’ha revelat la moto que pilotaran.


Les energies renovables arriben també al Mundial de MotoGP. Davant la bona implantació d’altres competicions com la Fórmula E, arriba ara la Copa del Món de Moto-E. No es diu de moment Campionat del Món, encara que el CEO de Dorna, Carmelo Ezpaleta, no ho descartava de cara a un futur.

La sessió de presentació donava inici amb un clar missatge, dirigit als crítics d’aquesta nova categoria: “El silenci pot ser un valor”. No és un mal lema per intentar convèncer els nostàlgics dels motors sorollosos com els caps d’equip de MotoGP, que quan eren preguntats per aquest tipus de motos responien en forma de broma: “¿Les motos elèctriques …? Tinc 53 anys, i si vénen trobaria a faltar el so d’un motor de veritat … “, va dir el llavors director del Repsol Honda, Livio Suppo.

L’esdeveniment celebrat a Roma, comptava amb la presència de l’alta direcció del mundial de motociclisme i ha estat precisament Vito Ippolito, president de la FIM, qui ha revelat que porten molt temps treballant en aquesta opció: “25 anys preocupats per la sostenibilitat. Seguim les últimes tecnologies i uns anys enrere vam parlar amb Dorna d’aquesta possibilitat. Avui donem la benvinguda a aquest projecte. És l’inici d’una nova era”, afirmava el president de la FIM.

La moto ha estat presentada de forma espectacular i amb un pilot encara millor. Loris Capirossi, el tres vegades campió del món, ha estat l’encarregat de portar la Moto-E a l’escenari. L’entrada a estat acompanyada per aplaudiments que han callat al veure que la moto no sonava absolutament res.

El mateix Loris destacava les qualitats d’aquesta nova moto: “Conduir-la és una sensació diferent, però realment ho he gaudit. Som a l’inici, però en la línia de créixer. El pes és elevat, en part per la bateria que porta, però en pista és com portar una moto normal, és molt àgil “, deia Capirossi.

La Copa del Món comptarà amb 18 pilots, distribuïts en 11 equips. Set equips tindran dues motos proporcionades als equips de MotoGP. Per la seva banda, els altres quatre equips comptaran amb una sol moto i seran proporcionades als equips de Moto 2 i 3. La principal característica és que les 18 pistes que sortiran a pista seran iguals. Amb això, l’organització evita que la inversió sigui el factor diferencial a la competició i així regna la igualtat. El proveïdor d’aquesta moto serà Energica.

L’enèrgica Ego 45 serà el punt de partida del desenvolupament de la moto de MotoE. És un model amb una potència màxima de 145 CV, capaç d’accelerar de 0 a 100 km / h en menys de tres segons i aconseguir una velocitat punta de 145 km / h.

El campionat de moment, comptarà amb 5 carreres que se celebraran en cap de setmana de MotoGP. L’objectiu és atraure l’audiència del Mundial de motociclisme per impulsar aquest nou projecte. Així doncs, es convertirà en una nova categoria del Mundial, a diferència per exemple de la Fórmula E, independent de la F1.

La també anomenada durant l’esdeveniment com la Copa FIM Moto-E, no se celebrarà fins al 2019.