Eric Boullier s’ha mostrat, per fi, optimista. La jornada de dijous de Mclaren està sent de molt profit, buscant recuperar el temps perdut dels dos primers dies en què no van arribar a completar 100 voltes. Només comptant la sessió d’avui, al migdia i amb Vandoorne al volant, han superat aquesta xifra.

Sembla doncs, que els problemes de sobreescalfament queden enrere i que el cotxe comença a funcionar com hauria: “Finalment, no hi ha hagut problemes al cotxe, bones condicions atmosfèriques. El nostre programa d’avui l’estem completant, ho hem comprimit tot per entrar en profunditat en algunes tasques, estem recollint molta informació aerodinàmica i estem fent tot el que podem per recuperar temps”.

Sobre el problema, al qual Boullier ha qualificat com “estúpid“, li treu importància: “Una peça de només dues lliures ens ha fet perdre molt de temps. No ens ha costat molt solucionar perquè el disseny del cotxe és el mateix i ara mateix està rodant. El sobreescalfament és un dels problemes que la majoria d’equips estan tenint. És la primera setmana de test, res més. Sí que és cert que hi ha unes marques a la carrosseria, però res més”, deia el director de carreres de Mclaren que ha fixat els objectius de cara a la segona setmana de test: “Sobretot farem proves de carrera. Pit stops. Els test de carreres seran el més important per a la setmana que ve”.

El problema amb la femella de dilluns, també ha estat tema de la roda de premsa, i encara que Boullier no ha donat molts detalls sobre l’assumpte, ha comentat que ho “estudiarem més a fons perquè això no succeeixi més”.

No ha començat la temporada i ja s’està parlant de la possibilitat d’utilitzar un quart motor com estratègia dels equips per no forçar en excés, els tres motors que per reglament només poden utilitzar durant la temporada. Boullier no revela l’estratègia de Mclaren: “El que ens faci millors, més competitius, sempre ho farem. Però no estem en aquesta situació encara, hem de veure on som, millorar i després veure les possibilitats. Potser és millor utilitzar un quart motor i ser penalitzats. Està sota consideració”.

Sobre el motor Renault, Boullier no ha volgut entrar en comparacions amb Honda: “No importa ara mateix el temps que ens pot aportar de més el motor Renault, l’important és la posició en què ens col·loqui. Volem lluitar a dalt, això és l’important “, deia el director de carreres de l’escuderia de Woking que ha dit ser “molt d’hora” per saber si estaran a dalt o no.

Sobre possibles novetats per Austràlia, Boullier ha dit el següent: “No ho sabem encara. Gairebé a cada cursa portem noves coses i estem treballant en el nostre concepte, però no et puc dir quan arribaran”.