Luca Marini ha aconseguit al Japó la seva segona victòria consecutiva en superar un Luthi que s’apropa al liderat del mundial de Márquez. Martín aconsegueix el seu primer podi a Moto2.

Luca Marini va conservar el seu liderat en una sortida amb pocs canvis. Augusto Fernández i Lorenzo Baldassarri eren segon i tercer, respectivament, i no van trigar a obrir un petit tall amb Somkiat Chantra, quart per davant de Thomas Luthi i Álex Márquez. Per darrere, Testuta Nagashima i Lukas Tulovic es van tocar i van caure.

Fernández va anar llarg i va perdre dues posicions amb Baldassarri i Chantra. Márquez va superar Luthi, però Jorge Navarro es va posar cinquè, per davant dels dos. Nicolò Bulega va caure i Sam Lowes es va haver de retirar per un impacte amb Brad Binder. Marini i Baldassarri van obrir un marge important amb Chantra. Per darrere, Xavi Vierge i Iker Lecuona es van caure.

La lluita entre els dos primers va permetre que Chantra, Fernández i Luthi es tornessin a apropar. Márquez era sisè i lluitava amb Marcel Schrötter. Luthi va superar Chantra i Baldassarri per posar-se segon, mentre que Márquez es va posar cinquè en detriment d’un Fernández que també va perdre la cinquena en favor d’un Martín que es va posar per davant de Márquez.

Luthi es va posar al capdavant mentre Martín i Márquez van superar Chantra. Els tres primers estaven a més d’un segon de la resta. Luthi va marcar la volta ràpida i va obrir un marge de mig segon amb un Marini que, al seu torn, estava allunyant-se de Baldassarri. Per darrere, Schrötter va avançar Márquez per posar-se cinquè.

Márquez va recuperar la cinquena plaça, però no va trigar a perdre-la de nou en favor de Navarro. Marini havia evitat l’escapada de Luthi i estava assetjant el liderat del suís i li va prendre al penúltim gir. Al seu torn, Martín estava ja enganxat a Baldassarri i el va superar per posar-se tercer.

Res no va canviar fins els final i Marini es va fer amb la seva segona victòria consecutiva. Luthi ha sigut segon, posició que li permet recuperar punts a Márquez i posar-se segon del mundial. Martín aconsegueix el seu primer podi a la categoria en ser tercer. Baldassarri, Navarro, Márquez, Enea Bastianini, Fernández, Schrötter i Stefano Manzi completen el Top 10.

Márquez es manté al capdavant de la classificació del mundial, però la distància amb el segon, que ara es Luthi, es redueix a 36 punts. Fernández és tercer a 42 punts, seguit de Navarro a 48, Binder a 50 i Marini a 58.