Lorenzo Dalla Porta ha aconseguit la seva segona victòria de la temporada, un triomf clau per les seves aspiracions al títol amb les caigudes de Canet i Arbolino. Arenas ha sigut segon amb Vietti tercer.

La cursa va començar i Tatsuki Suzuki es va posar primer des de la tercera posició de sortida. Alonso López es mantenia segon i Makar Yurchenko era tercer mentre el Poleman, Niccolò Antonelli, va caure fins la quarta plaça. Yurchenko va perdre diverses places i el van superar Antonelli, Sergio García, Albert Arenas i Aron Canet. Per darrere, Jakub Kornfeil va caure i va arrossegar Gabriel Rodrigo amb ell.

El segon del mundial, per tant, era sisè. El seu rival, Lorenzo Dalla Porta, es trobava també al grup capdavanter, però una mica endarrerit respecte del velancià. Per davant, García va superar Antonelli per la tercera plaça i els tres primers van obrir un petit marge amb la resta. Arenas i Canet també es van posar per davant d’Antonelli.

L’intent d’escapada de Suzuki va quedar en res. García es va posar segon ja que López va caure fins la sisena posició. Els quatre primers, Suzuki, García, Arenas i Canet; obrien un petit tall, però per darrere venien John McPhee y Dalla Porta, que van impedir que aquests quatre s’allunyessin. Darryn Binder, que arribava al grup, va caure.

Els líders del mundial no van voler mantenir-se a l’espera i Canet es va posar segon amb Dalla Porta tercer. El del Max Racing Team es va anar llarg i va caure fins la quarta plaça, cedint la segona al seu rival del Leopard. Dalla Porta va avançar Suzuki i es va posar, per primer cop, al capdavant. Canet, al seu torn, va perdre el quart lloc en favor de García.

El tercer del mundial, Tony Arbolino, estava completant una cursa espectacular. L’italià havia arribat fins la setena posició després de sortir 27è, però va caure a falta de 10 voltes. Al capdavant, es va formar un grup de set amb Dalla Porta, Suzuki, García, Arenas, Celestino Vietti, Canet i McPhee. Per darrere venien en un segon grup els espanyols Jaume Masià, López i Marcos Ramírez.

A set voltes del final, mentre Dalla Porta liderava, Canet va caure rodant sisè, en un moment en el que estava patint per no quedar-se despenjat del grup. El valencià es va reincorporar a la cursa en 21è lloc, però va acabar retirant-se. McPhee es va quedar endarrerit i van ser cinc els candidats a la victòria arribat el final de la cursa.

Arribada l’última volta, Dalla Porta era el líder. Arenas va superar Suzuki per posar-se segon i Vietti li va treure el quart lloc a García. El gironí de l’Ángel Nieto Team va recuperar la segona plaça i Vietti es va posar tercer en detriment de Suzuki.

Dalla Porta es va emportar la seva segona victòria de la temporada, que suposa un pas endavant molt important cap al seu primer mundial. L’italià ha completat una cursa excel·lent, remuntant, sent pacient, i el seu esforç ha tingut recompensa. Arenas ha acabat segon, aconseguint el seu primer podi que no és una victòria i Vietti ha aconseguit el tercer podi de la temporada. Suzuki, García, McPhee, Masià, Ramírez, López i Andrea Migno completen el Top 10.

Aquests resultats deixen Dalla Porta amb 47 punts sobre Canet, de manera que podria coronar-se campió el cap de setmana vinent a Austràlia. Arbolino està a 68 punts del líder, pràcticament sense opcions i Ramírez, quart, perd les seves possibilitats definitivament.