En declaracions a FormulaRapida.net, Carlos Sainz va reivindicar la seva fortalesa en una temporada que va qualificar com a estranya en termes generals per a l’equip Renault a la Formula 1.

Després de córrer les últimes quatre curses de la temporada 2017 amb Renault, Sainz va preparar amb il·lusió la temporada 2018 amb l’escuderia francesa juntament amb Nico Hulkenberg. No obstant, va ser un any amb molts daltabaixos condicionat per les característiques del monoplaça. Van tenir problemes amb xassís i amb el motor i en alguns circuits no van aconseguir ser competitius.

Tot i així, el pilot madrileny explica aquesta temporada s’ha sentit molt més fort. Va aconseguir puntuar en 13 de les 21 curses del campionat i finalment va acabar 10é a la classificació de pilots superant el seu ídol, Fernando Alonso, després de la última carrera a Abu Dhabi. Tot i no poder millorar la seva 9a posició final de 2017, Sainz està content amb el seu rendiment aquesta temporada.

L’espanyol va valorar la temporada en una entrevista amb el nostre company Darshan Chokhani de FormulaRapida.net després de l’última carrera de la temporada a Abu Dhabi. “Ha estat una temporada una mica estranya. Hem estat habitualment a la zona mitjana de la graella, tot i que també hi ha hagut curses en les que ens hem quedat en terra de ningú”, afirmava.

Ha depès molt del cotxe. Lamentablement, va fallar en alguns moments importants com a Paul Ricard i a Mèxic, quan era el millor de la resta. Però, en general, estic satisfet amb la meva progressió. Des de Barcelona i Mònaco en endavant, m’he sentit molt més fort i confiat en mi mateix”, afegia el madrileny.

Les diferències entre Toro Rosso i un equipo de fàbrica com Renault, a les que Sainz ha hagut d’adaptar-se, han marcat la temporada. “És un món completament nou. Quan vaig arribar aquí, vaig haver d’adaptar-me ràpidament per a les últimes quatre curses. Sent honest, estic satisfet d’haver-me adaptat ràpid i d’haver aconseguit entendre totes les configuracions i petits detalls que et permeten poder rebaixar dos dècimes el temps de classificació”, explicava el nou pilot de McLaren.