Alessio Lorandi ha aconseguit a Jerez la seva primera victòria en la GP3 en una cursa guanyada còmodament. Boccolacci i Kari han estat segon i tercer. Una cinquena plaça ha estat prou per a Geroge Russell per proclamar-se campió de la categoria.

La cursa va arrencar i Alessio Lorandi conservar la primera plaça. Dorian Boccolacci era segon amb Niko Kari tercer. La baralla estava en els ART, amb George Russell superant Jack Aitken per la sisena. Aitken va haver de sortir en ser superat i també va perdre la setena plaça davant Nirei Fukuzumi.

Antoine Hubert es va sortir i va perdre la quarta plaça davant Dan Ticktum. Les posicions es van consolidar a la zona alta, però Russell s’anava acostant a Hubert. El britànic va perdre una mica de ritme en les següents voltes i li va atrapar Fukuzumi.

A la 14, Ticktum va arribar a Kari, el va intentar avançar, es van tocar en més d’una ocasió i el britànic de DAMS va acabar atrapat en la putzolana i es va retirar. Hubert es va posar quart immediatament darrere de Kari, però va sortir el cotxe de seguretat.

La cursa es va reprendre en l’última volta i les posicions no es van moure. Lorandi es va dur la seva primera victòria en la categoria en una cursa que ha liderat des del semàfor fins la bandera. Boccolacci acaba segon i es puja al podi per segona vegada aquest any. Tercer ha estat un Kari que també es puja al calaix per segona vegada. Completen la zona de punts Hubert, Russell, Fukuzumi, Aitken i Giuliano Alesi.

Aquests resultats fan que el cinquè classificat avui, Russell, es proclami campió de la GP3 en la seva temporada de debut. El protegit de Mercedes ha sumat tres victòries i sis podis i hereta el títol de Charles Leclerc.

Russell és campió amb 197 punts (més els que pugui sumar a Abu Dhabi), però la lluita pel subcampionat segueix viva, amb Aitken segon amb 138 punts, Fukuzumi tercer amb 132 i Hubert quart amb 115.

La següent cita, l’última de la temporada, es disputarà, de nou sota el focus de la Formula 1, el 25 i 26 de novembre a Abu Dhabi.