Callum Ilott ha estat el més ràpid en les sessions d’entrenaments lliures de la FIA Formula 3 Europea al circuit de Silverstone, Gran Bretanya, en la primera ronda del campionat. Els Carlin de Norris i Daruvala han completat els tres primers llocs.

En la primera sessió d’entrenaments el local, Callum Ilott (Prema Powerteam) liderava el doblet de britànics en els primers llocs amb el debutant Lando Norris (Carlin) en la segona posició. Darrere d’ells, acabava el alemany Maximilian Günther (Prema Powerteam), mentre Jake Dennis (Carlin) que torna a la categoria finalitzava en quart lloc.

Completant els cinc primers llocs hi havia el rus Nikita Mazpein (Hitech GP) que es situava per davant de Guanyu Zhou (Prema Powerteam), Harrison Newey (Van Amersfoort Racing), Joey Mawson (Van Amersfooort Racing), Mick Schumacher (Prema Powerteam) i el campió dels rookies el 2016, Joel Eriksson (Motopark).

En la segona sessió tots els pilots milloraven les seves voltes però de nou, Ilott i Norris eren els més ràpids seguits del jove pilot de Force India Jehan Daruvala (Carlin) i el seu company d’equip Dennis.

Günther completava els cinc primers llocs per davant del jove de Ferrari Zhou. En setena posició finalitzava el sub-campió de la EuroFormula Open 2016, Ferdinand Habsburg (Carlin), mentre Mazepin, Schumacher i Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) completaven el top10.

Aquesta tarda a les 18:40 primera sessió classificatòria de la categoria.