La categoria menor de l’elit del motociclisme tanca el teló del Gran Premi de San Marino amb una carrera apassionant on la pluja ha estat la gran protagonista. Després de 23 voltes de lluita contra el lliscament del circuit de Misano, Romano Fenati ha aconseguit la victòria seguit de Joan Mir i Fabio Di Giannantonio.

El pilot italià ha mostrat una gran superioritat enfront dels seus competidors des del Warm Up del matí on ha marcat el millor temps. La sensibilitat en pluja ha estat el punt clau per a la victòria del número 5, doncs ha estat dels pocs pilots que no han anat al terra.

La carrera començava amb Jorge Martín situat en la primera posició després de la sanció del poleman Bastianini per molestar a un pilot en la seva volta ràpida en classificació. L’actual líder del campionat, Joan Mir i Fabio Di Giannantonio l’acompanyaven en la primera línia.

Els semàfors s’apagaven i Martín marcava territori amb una gran sortida. Mir i Giannantonio el seguien d’a prop, mentre Bastianini perdia posicions. Era el començament d’una carrera agònica pel pilot de l’Estrella Galícia 0,0 on arribaria a caure fins a en dues ocasions.

Mentre Di Giannantonio es passava de frenada en les primeres voltes, Martín, Fenati i Mir augmentaven el ritme i es separaven del segon bloc on Arón Canet no s’acabava de sentir còmode en la pluja.

El grup de tres era superior als altres, però l’italià començava a mostrar un ritme major als dos espanyols. Poc més de tres voltes va necessitar per posar-se primer i començar a parar temps per sota dels dos minuts, mentre que els altres encara rodaven en 2:02.000s.

A partir d’aquest moment, la carrera es resumeix en un sobirà recital de Romano Fenati. L’italià es mostrava cada vegada més fort, mentre que els seus competidors sofrien per no caure. Mir i Martín lluitaven per la segona posició, però el que avui era poleman s’anava al terra en la primera frenada i deixava al líder del mundial en terra de ningú, a més de 10 segons de l’italià i amb un ampli matalàs enfront dels seus competidors.

La lluita doncs, ja no estava ni per la primera, ni per la segona posició, sinó per l’últim calaix del podi que estava en disputa entre Di Giannantonio i Canet. L’espanyol estrenyia a l’italià que semblava tenir una mica menys de ritme. Al final el motociclisme es basa a passar per la línia de meta i el de Corbera s’anava a l’asfalt en els últims girs, per la qual cosa el de l’equip Del Conca Gresini Moto3 només havia de mantenir la moto en pista per aconseguir el seu quart podi de la temporada.

Al final, el peix estava tot venut, Fenati exemplava la seva diferència amb Mir, acabant la carrera a més de 28 segons, donava un cop d’efecte en el mundial superant a Canet en la segona posició i aconseguia la seva segona victòria de la temporada.

Joan Mir en canvi, mantenia el liderat i amb la caiguda de Canet s’assegurava la possibilitat de poder sentenciar el campionat en el GP d’Aragó.

Després del TOP3, Philipp Oettl, Nicolo Bulega, Bo Bendsneyder, Jakub Kornfeil, Albert Arenas, Andrea Migno i Jaume Masia tancaven unes deu primeres posicions una mica desfigurades per la quantitat de caigudes que hi ha hagut, un total de 22.

En quant als espanyols, Marcos Ramírez ha estat l’únic fora del TOP10 que ha acabat la carrera.

El traçat de Misano s’ha presentat molt difícil de gestionar, massa aigua en les corbes clau ha derivat en 16 pilots retirats.

Moto3 afronta la recta final del campionat, la primera parada és a casa, en el circuit d’Aragó i allà Joan Mir té la possibilitat d’alçar-se amb el seu primer títol de la categoria inferior del millor campionat del món de motociclisme.