Dominique Aegerter s’ha emportat sota unes condicions extremadament complicades una sensacional victòria per a ell i per Suter. Segon ha estat un Luthi que estreny el mundial amb Syahrin, especialista en aigua, tercer.

La cursa va arrencar sota un diluvi pitjor fins i tot que en la categoria petita. Mattia Pasini no va arrencar molt bé des de la Pole i es va posar tercer. Amb Franco Morbidelli al capdavant i Dominique Aegerter segon. A la part del darrere, Tarran Mackenzie va caure en el primer gir. Luca Marini també va caure abans del primer pas per meta.

A la tercera volta, Lorenzo Baldassarri i Pasini van caure al mateix revolt, però en incidents separats. Abans d’acabar la volta, Xavi Vierge també va anar a terra. A la següent volta, el líder Morbidelli va ser el següent a caure. Liderava Aegerter, seguit de Thomas Luthi i Miguel Oliveira. Edgar Pons va ser el següent a caure, amb Jorge Navarro seguint-li en el següent gir.

Als tres del capdavant els seguien Takaaki Nakagami i un Hafizh Syahrin, un dels millors pilots de graella en aigua, que no va trigar a superar al japonès i anar-se’n a per les places de podi. En la volta 8, va caure Isaac Viñales. El següent a caure va ser el seu company, Tetsuta Nagashima. En la volta 11 van caure Xavier Simeon, que rodava vuitè, un Oliveira que anava tercer i Augusto Fernández.

La prova estava sent un autèntic desafiament de supervivència i Iker Lecuona, Andrea Locatelli i Joe Roberts van ser els següents a caure. Nagashima va caure per segona vegada. Quedaven 17 pilots en pista i, en la lluita per les últimes places, Remy Gardner va caure.

A falta de 9 voltes, Aegerter va perdre el control la moto i el liderat davant Luthi, però no va trigar a recuperar-lo. Alex de Angelis, que estava substituint a Marcel Schrötter i rodava en els punts, va caure a la volta 20.

Tot seguia igual cap a les últimes voltes. A falta de 3, Stefano Manzi va patir una caiguda. Gardner es va tornar a caure. En l’última volta, Nakagami, que anava cinquè, va caure i Simone Corsi va ser l’últim a caure.

Finalment, Aegerter es va endur la victòria, la primera de l’any, la segona de la seva carrera i la primera per a una Suter des del Gran Premi de la Comunitat Valenciana de 2014. Segon ha estat un Luthi que completa un doblet per Suïssa i s’acosta al liderat del mundial. Syahrin aconsegueix el seu primer podi de l’any amb una tercera plaça. Completen el Top 10 Pecco Bagnaia, Brad Binder, Fabio Quartararo, Sandro Cortese, Corsi, Khairul Idham Pawi i Jesko Raffin. És el millor resultat en la categoria per Binder, Quartararo, Pawi i Raffin.

Amb aquests resultats, la general s’estreny, Morbidelli segueix al capdavant, amb 223 punts, però Luthi s’acosta molt, i només està a 9 punts. Márquez i Oliveira, sense punts avui, segueixen tercer i quart respectivament, però se’ls acosta un Bagnaia que està a 17 punts del portuguès. La propera cursa serà el GP d’Aragó, a Alcanyís, en dues setmanes.