Williams ha anunciat que Rob Smedley abandonarà l’equip i, també, la Fórmula 1 al final de la temporada 2018.

El britànic es va unir a Williams l’any 2014 com a Cap d’Enginyeria i ha estat part de l’equip en diverses funcions durant cinc anys. Abans del seu paper a Williams, va passar 10 anys a Ferrari, es va unir al fabricant italià en 2004.

Durant els primers dos anys, va estar a l’equip de proves de Ferrari, després va passar a ser l’enginyer de carrera, entre 2006 i 2013. El seu debut a la F1 va arribar el 1999 amb el GP de Stewart, després es va unir al GP de Jordan entre 2000 i 2003.

“He gaudit molt el meu temps a Williams“, va dir Smedley. “L’equip ha experimentat un gran canvi des que em vaig unir el 2014 i ha estat un plaer haver participat en això.”

Williams és un equip molt especial dins de la comunitat de F1 i estic segur que amb tot el talent que tenim aquí continuaran i faran millors coses. L’equip sempre romandrà a prop del meu cor.

“Després de 20 anys a la Fórmula 1, crec que és el moment adequat per reflexionar sobre les coses i avaluar quin és el proper pas. Estic ansiós per passar més temps amb la meva família abans de decidir sobre futures oportunitats.”

Claire Williams va afegir: “Ha estat un plaer tenir en Rob al nostre equip durant els últims quatre anys i l’estranyarem tant personal com professionalment. Va acceptar unir-se a nosaltres en un moment en què el nostre rendiment era baix, i estem agraïts ja que va veure el potencial perquè canviéssim les coses en aquell moment. “

“Durant el seu temps amb nosaltres, ha fet una contribució significativa a l’equip a través del seu paper, però també ha estat una gran persona a Grove, inspirant a molts amb el seu entusiasme i passió per la Fórmula 1.”

Rob porta molt de temps a l’esport, de manera que comprenem i respectem totalment la seva decisió de prendre un temps ben merescut per passar amb la seva dona i els seus fills. Li desitgem tot el millor i li agraïm de tot cor pel temps, la passió i l’esperit de lluita que li ha donat a Williams.

L’equip ha tingut un any difícil amb només set punts entre Lance Stroll i Sergey Siroktin. Smedley és la tercera persona d’alt perfil que abandona l’equip després de la sortida de dues persones clau a principis de la temporada, Dirk De Beer i Ed Wood.