Diverses carreres espectaculars van caracteritzar les finals del Trofeo delle Industrie. Les victòries van ser per a Pelizzari a KZ2, Smal a OK-Junior, Irfan a 60 Mini i Bristot a X30 Sènior. El Memorial Carlo Fabi va ser per Smal, el dominador de OKJ.

Un bon esdeveniment va caracteritzar la 47a edició del Trofeo delle Industrie, carrera que va tenir les quatre categories KZ2, OK-Junior, 60 Mini i Iame X30 Sènior a la pista. L’esdeveniment va tenir bastant d’èxit a causa de la presència de 231 dels 240 pilots inscrits de 37 països i a l’organització posada per Parma Motorsport en el context habitual del Circuit de Karting de South Garda a Lonato.

La pluja va ser la gran protagonista: va començar dissabte a la classificació i va seguir durant les eliminatòries, amb la presència en algunes de les curses de diumenge i prefinals. L’asfalt va quedar xop i va complicar encara més les quatre carreres de tancament. L’esdeveniment Trofeo delle Industrie també es va completar amb la bonica exhibició instal·lada al pàdoc de Lonato “Angelo Parrilla parla sobre Ayrton”, amb el kart DAP utilitzat per Senna al començament de la seva carrera i una exposició fotogràfica del passat de kàrting del campió brasiler.

La victòria a KZ2 va ser per a Alessandro Pelizzari (Energy Corse / Energy-TM-Vega), OK-Junior per al rus Kirill Smal (Ward Racing / Tony Kart-Vortex-Vega), 60 Mini per Coskun Irfan (Baby Race / Parolin- TM) -Vega), i Iame X30 Sènior per a Andrea Bristot (Team Driver / KR-Iame-Komet).

La classificació general del Trofeo delle Industrie – Memorial Carlo Fabi, la va guanyar Kiril Smal, de OK-Junior, pels seus resultats complets en la classificació, eliminatòries, prefinal i final.

KZ2. La categoria KZ2, que sempre és molt espectacular, va ser molt emocionant a causa de la pluja. La final va estar dominada per Alessandro Pelizzari  (Energy-TM-Vega), que va estar entre els més ràpids durant tot el cap de setmana. Va prendre un avantatge inicial després de la retirada del seu rival més proper i company d’equip, Emil Skaras. El segon lloc va ser per Fabian Federer, en el debut amb Maranello-TM-Vega, que va aconseguir superar a Lorenzo Giannoni (CKR-TM-Vega), qui va ser segon, però va rebre una penalització de 10 segons per la sortida.

El quart lloc va ser per al suec Benjamin Tornqvist (CRG-TM-Vega), que va liderar a Giuseppe Fusco (Fórmula K-TM-Vega). El campió europeu Adrien Renauldin (Sodikart-TM-Vega) va ser 14è, mentre que el guanyador de les dues últimes edicions a BirelArt, Riccardo Longhi, va haver de conformar-se amb la 16a posició després de remuntar 12 llocs. El campió de la Copa DKM KZ2, Emilien Denner (Kali-Kart-TM-Vega) va ser 24è. L’alemany Alexander Schmitz (Tony Kart-Vortex-Vega) es va aturar aviat després d’establir el temps de la pole position.

OK JUNIOR. El rus Kiril Smal (Tony Kart-Vortex-Vega) va dominar l’escena a OK-Junior, però el protagonista inicial de la final va ser Gabriele Minì (Parolin-TM-Vega), que va obtenir un avantatge inicial i va liderar la carrera durant 13 voltes. Smal va aconseguir trobar el seu camí i va passar a l’italià en els moments finals per obtenir la victòria al final de les 18 voltes programades, confirmant el seu lloc al cim després d’una etapa de classificació victoriosa. El tercer lloc del podi va ser per a Dilano Vanthoff (Exprit-TMVega), mentre que el quart i cinquè van ser presos respectivament per l’australià James Wharton (FA Kart-Vortex-Vega) i el rus Tikhon Kharitinov (Exprit-TMVega).

60 MINI. Diversos pilots van passar a primer pla en el 60 Mini durant el cap de setmana, però el britànic Coskun Irfan (Parolin-TM-Vega) va prendre la davantera juntament amb els seus dos companys d’equip de Baby Race, Rafael Modonese de Perú i el belga Ean Eyckmans, que es van quedar fora del podi de la final. La quarta posició va ser per al rus Dmitry Matveev (CRG-TMVega) que va ser segon en la classificació, mentre que el cinquè lloc va ser per a l’altre rus Aleksandr Tibekin (DR-TMVega). Brando Badoer (Parolin-TM-Vega) també ha estat entre els sis millors. L’austríac Kiano Blum (CRG-TM-Vega) va acabar amb un resultat decebedor, ja que va establir la pole position i va guanyar les eliminatòries, però va haver d’aturar-se a la prefinal quan estava a la davantera. Blum va acabar la final en el lloc 19.

IAME X30 SENIOR. La categoria Sènior de Iame X30 també va tenir força èxit amb una quadrícula completa que compta amb 54 pilots. Andrea Bristot (KR-Iame-Komet) es va adjudicar la victòria en la Final amb un bon duel amb Danny Carenini (CRG-Iame-Komet) al final de la cursa, que va tenir l’avantatge en la prefinal. El tercer lloc va ser per a un excel·lent Alessandro Brigatti (TB Kart-Iame-Komet), que va acabar al podi després d’una bona remuntada en la prefinal. El poleman Andrea Rosso (Parolin-Iame-Komet) va quedar en quart lloc, mentre que la cinquena posició va ser per Francesco Pagano (KR-Iame-Komet).