Maurizio Arrivabene reconeix que la sequera de títols de Formula 1 que està vivint Ferrari en els últims temps ha instal·lat la ‘por a perdre’ a la escuderia i creu que això condiciona l’estratègia davant els rivals.

Han passat 10 anys des que Ferrari va guanyar el seu darrer títol de constructors. Va ser el 2008, quan Felipe Massa va cedir el títol davant Lewis Hamilton en una lluita memorable. La temporada anterior a aquella, fa 11 anys, va arribar l’últim títol de pilots amb Kimi Räikkönen.

Des de llavors, Brawn GP va guanyar un títol (2009), Red Bull quatre consecutius (2010-2013) i Mercedes uns altres quatre (2014-2017). En la present temporada el campionat de pilots ja està decidit, però la pugna per guanyar la classificació de constructors continua oberta a falta de només dos carreres, encara que Ferrari ho té molt complicat per recuperar l’avantatge de 55 punts que manté Mercedes.

Estan acostumats a guanyar, per a ells la oportunitat és doble, per a nosaltres seria una excepció. Hem de canviar la mentalitat i treure’ns aquesta por a guanyar”, va declarar Arrivabene a la Gazzetta Dello Sport. L’italià creu que Ferrari podria haver fet alguna cosa més en aquest any 2018, però que els errors de l’equip i dels pilots els han castigat.

L’error de Vettel a Monza, on volia guanyar, va ser molt difícil d’assimilar i ens va costar temps. El calendari, amb tres carreres amb trams lents com Singapur, Sochi i Suzuka, no ens va ajudar i vam ser inferiors als nostres rivals”. Així es va referir Arrivabene al que va passar amb Vettel, que ha estat molt criticat últimament pels mitjans italians.

Amb tots aquests problemes, es va especular amb la possibilitat que es trenqués el binomi entre Arrivabene i Mattia Binotto. L’italià va desmentir aquesta possibilitat però va desvetllar que hi hauran moviments a l’equip: “Torno a repetir que són ‘fake news’, creades artificialment per perjudicar-nos y em nego a comentar-les. Mai he parlat d’acomiadaments i no es produiran. Farem els fitxatges en les àrees que necessitem sense presses”.

De moment, l’únic canvi confirmat a Ferrari per a la temporades 2019 és la incorporació del pilot Charles Leclerc, que ocuparà el lloc de Kimi Räikkönen.