Després de la jornada del Rookie Test i les proves amb el nou Windscreen, avui s’ha disputat el primer dia de tests amb tota la graella present. Graham Rahal ha marcat el millor temps en una jornada en què Honda va ser, en termes generals, millor que Chevrolet i RLL estar un pas per davant de la resta d’equips.


Vint-i-tres pilots van estar presents ahir en la primera jornada de tests de pretemporada al Phoenix International Raceway, a Arizona. Després d’una sessió diürna a la tarda i una nocturna, els pilots van donar un total de 3264 voltes, sent l’equip Rahal Letterman Lanigan Racing els més ràpids, amb Graham Rahal en primera posició i Takuma Sato en la segona.

La jornada de tests va estar dividida en dues sessions, de tres hores cadascuna. La primera, disputada durant la tarda, va tenir a Takuma Sato, actual guanyador de la Indianapolis 500 i pilot que s’acaba d’incorporar a Rahal Letterman Lanigan Racing, com a pilot més ràpid. El seu millor registre ser un 187.022. Darrere del japonès es trobava el guanyador en la temporada 2017 en aquest circuit, Simon Pagenaud.

Darrere d’ells, una de les sorpreses de la tarda va ser el resultat de l’equip A.J. Foyt Enterprises. La formació del llegendari A.J. Foyt sembla començar l’any amb millor peu que el 2017 i els seus nous pilots, Tony Kanaan i Matheus Leist, van ser tercer i quart respectivament. No obstant això, per trobar al següent Chevrolet cal anar fins a la desena posició, ocupada per Will Power. La resta d’equips amb motor del fabricant americà, Carlin, ECR, Juncos i Harding; van estar a la part baixa de la taula.

Va caure la nit al desert d’Arizona i els cotxes van tornar a rugir en el petit trioval. Els temps van ser més ràpids durant la nit, amb tan sol un parell d’excepcions. De nou, RLL va posar a un dels seus cotxes al capdavant, però aquesta vegada va ser el de Graham Rahal (189.090). El seu company, Sato, va poder ser segon.

De nou, només tres Chevrolet van estar en les posicions molt destacades, amb Pagenaud tercer, Josef Newgarden quart i Kanaan cinquè. Tots els rookies van acabar ubicats a la segona meitat de la taula, amb Leist, desè, sent encara el més ràpid.

Sorprenentment, no hi va haver cap accident durant les sis hores d’activitat a la pista. El pilot més actiu va ser el rookie de Juncos Kyle Kaiser, que va donar fins a 254 voltes al circuit al llarg del dia.

La primera jornada de tests de la IndyCar a Phoenix ja està finalitzada, però la categoria tornarà a rodar a Arizona durant el dissabte, en un segon dia de tests que tindrà el mateix format que el primer i que, igual que divendres, podrà ser seguit en directe a la pàgina web del campionat.

Els resultats complets del dia de tests poden consultar-se aquí.