Randy Mamola, quatre cops subcampió del món de MotoGP, serà nomenat MotoGP Legend aquesta temporada. Concretament serà en el Gran Premi de les Amèriques a Austin, Texas. 

Mamola va començar la seva carrera a 1979, aconseguint podis a 250cc y 500cc. A 500cc, el nord-americà va guanyar un total de 13 Grans Premis i va obtenir 54 podis. Va acabar sent subcampió de la categoria en quatre ocasions: el 1980, el 1981, el 1984 i el 1987; a més va ser tercer el 1983 i el1986, i sisè el 1982 y el 1985.

Mamola va comentar: “No m’ho esperava, però ha sigut una sorpresa agradable començar el dia quan he rebut la trucada. Quan li he dit a la meva dona i al meu fill m’han felicitat, però després… Oh no! Ara haurem de viure amb una llegenda (bromeja). He viscut al paddock durant 39 anys. He vist moltes coses des que vaig arribar amb 19 i és un honor per a mi estar dins d’aquest grup de pilots de tant nivell. Crec que sóc la primera llegenda que no es campió del món. Estic emocionat per rebre el guardó a Texas, amb la presència de la meva família i amics. Espero poder tornar això amb més feina, com a ambaixador: difonent aquest esport i recolzant-l’ho”.
Mamola s’unirà a l’exquisit grup de pilots que són MotoGP Legend: Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Ángel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Álex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli i l’últim Nicky Hayden.