MotoGP aconsegueix un nou nivell de cara a 2024, amb 22 Grans Premis a 18 països que faran vibrar a tots els aficionats

Ja es pot conèixer el calendari provisional del Campionat del Món FIM MotoGP de 2024. L’esport més emocionant del món acollirà 22 Grans Premis a 18 països l’any 2024, preparant-se per a la major temporada de la seva història.

Serà un any històric, ja que MotoGP celebrarà el 75è aniversari dels Grans Premis de motociclisme durant 2024. L’esport també marca la fita amb un altre en començar la transició a un combustible 100% sostenible. A partir de 2024, el combustible haurà de ser com a mínim un 40% d’origen no fòssil abans que augmenti al 100% l’any 2027. El calendari de 2024 també manté el seu caràcter regionalitzat, amb curses agrupades geogràficament i al llarg de rutes que permeten una major eficiència a mesura que el transport de mercaderies i personal travessa el món. Amb 11 curses abans de la pausa estival i 11 després, és un equilibri perfecte.

Copyright: MotoGP

Per on comencem? L’acció començarà sota els focus amb el Gran Premi de Qatar, que obre la temporada, i l’espectacular Circuit Internacional de Lusail, seguit per l’igualment espectacular Autòdrom Internacional do Algarve a Portugal. A continuació, MotoGP es dirigeix a les Amèriques i a la primera cita consecutiva, Termas de Río Hondo i el Circuit de les Amèriques, a l’abril.

D’aquí, de tornada a Europa per al clàssic Circuit de Jerez-Ángel Nieto, abans que Le Mans intenti batre el seu propi rècord històric d’assistència al maig. A continuació, el GP de Catalunya torna a un horari més primerenc i es disputa consecutivament amb l’impressionant Autòdrom Internacional de Mugello.

MotoGP obrirà nous horitzons a l’Autòdrom Internacional de Sokol a mitjan juny. El circuit es convertirà en la 75a seu d’una carrera de la categoria estrella i Kazakhstan en el 31è país que acull un Gran Premi de motociclisme. A continuació, una altra cursa consecutiva tanca el teló de la primera meitat de la temporada: el Circuit TT de Assen precedeix a Sachsenring abans de les vacances d’estiu.

L’acció torna a Silverstone i al Red Bull Ring abans que MotorLand Aragó torni al calendari, just per davant de Misano. A partir d’aquí, el pàdoc es posa en marxa per a dues curses triples plenes d’acció.

Després del celebrat debut del Gran Premi de l’Índia aquest 2023, el Circuit Internacional de Buddh serà la nostra primera parada a Àsia també l’any 2024. A continuació, ens dirigirem al Pertamina Mandalika International Circuit d’Indonèsia abans que el Mobility Resort Motegi posi fi a la primera triple cita al Japó.

Després d’un cap de setmana de descans, l’última etapa comença a Austràlia. MotoGP s’enfronta a Phillip Island abans de tornar al nord, a Buriram (Tailàndia) i al Circuit Internacional de Sepang (Malàisia). Finalment, es tanca el teló en el clàssic Circuit Ricardo Tormo i conclou una temporada que ha fet història.