La temporada de Raúl Fernández amb el CryptoDATA RNF MotoGP Team no està sent dolenta del tot. No obstant això, el subcampió de Moto2 segueix sense estar lluitant, permanentment, per les posicions de cap de cursa. Aquest dissabte, en la Sprint, no ha pogut ser més que catorzè.

A la tarda, durant les seves declaracions pels mitjans, reconeixia que la lluita amb Jack Miller a la cursa li va fer perdre molt de temps. Però no tan sols ha estat aquest el problema. I és que, segons les seves pròpies paraules, l’Aprilia del seu company d’equip, Miguel Oliveira, podria tenir una mica més de velocitat punta que la seva, cosa que no ha acabat d’entendre del tot:

Honestament, aquest matí vam tenir el mateix problema amb la moto amb les vibracions i no podia anar ràpid. Ens vam preparar per la cursa Sprint amb l’altra moto i des de la primera volta em vaig sentir bé amb ella. Estava lluitant amb Jack (Miller) i vaig perdre molt de temps, però després vaig poder fer al voltant d’1.40.3 i estava molt feliç perquè sabem que podem millorar».

“Hem d’entendre per què una de les dues motos (la d’Oliveira) tira més que l’altra. És una cosa que no m’havia passat mai amb Aprilia. Mai hi ha hagut una moto diferent de l’altra. Sempre ha estat tot exactament igual. Hem d’entendre per què una moto era diferent de l’altra i després millorar en classificació. Això és una cosa en la qual hem de millorar sí o sí”.

De la mateixa manera, Raúl Fernández ha confessat algunes de les claus per a poder canviar a millor la dinàmica actual: «Hem vist que he acabat a catorze segons. I només en la primera volta n’he perdut sis. I entre baralles i d’altres coses, uns set o vuit més. Estem treballant bé. Però hem de millorar en classificació i en les sortides. Si ho fem, segur que donarem una bona sorpresa».

Llavors és només qüestió de quadrar-ho tot bé. L’equip m’està donant molta tranquil·litat. Aprilia em dona una molt bona moto i molta tranquil·litat. Llavors, només ens queda posar totes les coses en el seu lloc. Estic molt feliç amb els passos que anem donant i, honestament, encara que no es vegi, sabem que estem treballant”.

No obstant això, ha agraït al seu equip tot el treball realitzat fins al moment en aquests dos dies d’activitat al Circuit de Barcelona-Catalunya, però ha posat èmfasi en la necessitat de solucionar els problemes actuals per a millorar els resultats:

«El sortir aquest matí amb un problema molt greu, perquè s’ha vist a la telemetria que el que teníem era un problema greu, i fer 39.3 només ha estat increïble. Jo ho deia. Si teníem l’altra moto preparada, podia fer un 38 segur. I, en comptes de tenir tres Aprilia en el top-4, tenim de ben segur quatre Aprilia en el *top-6. Llavors, tot això és una cosa que hem d’analitzar bé i que no torni a passar. Crec que anem per la bona direcció. Demà crec que podrem fer una molt bona carrera«.

Finalment, Raúl Fernández ha esmentat un dels aspectes que més maldecaps li està donant aquest cap de setmana: el pneumàtic tou. També, ha explicat quina serà la clau per a realitzar una bona cursa i aconseguir un bon resultat pel seu interès i el de la seva marca:

«Hi ha una cosa que aquest cap de setmana m’està costant molt: córrer amb el pneumàtic tou. No m’agrada perquè té massa grip. Crec que demà amb el mitjà el podré gestionar-ho tot molt millor. També, penso que el ritme de demà serà bastant lent, perquè tothom sortirà a guardar gomes. Jo, no obstant això, atacaré, perquè crec que jo no tinc tant de desgast en la roda posterior com els altres pilots. Ho gestiono molt bé (el control de pneumàtics)».

«He de no perdre la goma davantera i tampoc perdre moltes posicions, perquè al final de cursa podria ser bastant, bastant bo. Estic feliç que la nostra moto estigui funcionant bé. Però òbviament hem de treballar per a millorar la primera part de la cursa».