Després de la presentació del nou Sauber- Alfa Romeo d’aquest matí, Renault ha revelat la seva nova arma. El RS18, ha de ser un altre pas cap a l’objectiu de lluitar amb els millors que es va proposar la marca del rombe només aterrar de nou al Gran Circ. Amb dos pilots joves i d’una qualitat inqüestionable, Renault vol aconseguir grans gestes.

Serà la primera temporada completa de Carlos Sainz al volant de l’escuderia francesa. Després del canvi amb Jolyon Palmer, Renault es referma amb una de les millors duplas de la graella. Ara és torn del monoplaça de ser competitiu. Per això neix el RS18.

D’entrada Renault no presenta una gran innovació respecte al monoplaça de la temporada passada. No presenta detalls exclusius que pot mostrar que amaguen cartes de cara als test de Barcelona. Si no és així, sembla un cotxe sense molts riscos, senzill.

Uns suports del morro davanter més estrets, una ala força semblant a la de 2017 de la mateixa manera que els bargeboards que són una derivació dels de la temporada passada. En general, una línia bastant continuista.

Un lleuger canvi de color a un groc més clar, i un lateral totalment negre amb alguna línia groga que li fa tenir un aspecte elegant però cridaner alhora.

La clau estarà en el propulsor que la mateixa marca fabrica per a ells i per a clients com Mclaren o Red Bull. La fiabilitat va ser el taló d’Aquil·les del motor Renault la passada campanya i es va notar en els resultats de l’escuderia.

Malgrat el bon rendiment de l’escuderia, Cyril Abiteboul ja avisa que no lluitaran per victòries aquest mateix any: “Sempre es necessita aquest llarg temps. Tots han passat pel mateix. Mira Mercedes, quants anys han estat bé però no com estan ara. Red Bull, igual”. 

A més Renault no ha perdut l’oportunitat d’anunciar els seus nous pilots reserves. Després de la marxa de Sirotkin al volant oficial de Williams, l’escuderia tenia vacant el lloc de tercer pilot i el de provador oficial. Aquestes vacants les ocuparan Jan Aitken i Artem Markelov respectivament.

Aitken és el subcampió de GP3 de la passada temporada amb l’equip ART i aquest any també ha fet el salt a la Fórmula 2. Serà el tercer pilot de l’escuderia. No està descartat que Aitken participi en diversos test aquesta mateixa temporada.

Markelov per la seva banda, és ja un experimentat en Fórmula 2, on aquest any competirà per cinquena vegada amb el seu equip, Russian Time. Serà el pilot provador i principalment tindrà la seva tasca en el simulador de Enstone.