Aquesta mateixa tarda, Renault Sport F1 Team ha presentat l’RS17, el monoplaça amb el qual disputaran la temporada 2017 del campionat mundial de Formula 1.

La cerimònia de presentació del monoplaça que pilotaran Nico Hülkenberg i Jolyon Palmer començava a les 3:30 de la tarda (hora espanyola), però la nova màquina de Renault no ha estat desvetllada fins mitja hora més tard. Al contrari que l’any passat, el monoplaça no és íntegrament groc. Aquest color només es mostra a la part davantera del cotxe, mentre que la resta del bòlid és negra, tal com va ser l’RS16 durant la pretemporada.

El Renault presenta un aleró davanter acabat en punta, un estil que va arribar a la F1 l’any 2014 i, en termes generals, no agrada estèticament als aficionats. Tal com es va veure al Sauber C-36 presentat ahir, l’”aleta de tauró” ha tornat amb el nou reglament aerodinàmic, i el Renault no n’és una excepció. Segons les estimacions dels enginyers de l’escuderia francesa, la càrrega aerodinàmica augmentarà en un 30% respecte als anys precedents i es farà un 20% més de la volta amb l’accel·lerador a fons.

El motor serà el mateix que portaran el Red Bull RB13 i el Toro Rosso STR-12, i el seu rendiment és, a hores d’ara, una incògnita, tot i que els dirigents del fabricant francès afirmen que tindrà un rendiment comparable al de Ferrari. Jerome Stoll, president de Renault, ha afirmat que l’objectiu per aquesta temporada es acabar cinquens en el campionat de constructors, fet que suposaria una millora de quatre places respecte a 2016.

Durant la presentació de l’RS17 s’ha fet oficial que Sergey Sirotkin serà el tercer pilot de l’equip, tot i que el rus ja formava part de Renault l’any passat. El jove pilot, de 21 anys, va ser campió de la Formula Abarth l’any 2011 i, el 2013 ja estava vinculat a la màxima categoria, amb l’equip Sauber. Sirotkin, a més, va ser tercer a les temporades 2015 i 2016 de la GP2 Series.

També s’ha confirmat la col·laboració d’Alain Prost, quatre vegades campió de Formula 1, amb l’equip francès amb el qual va aconseguir el seu primer triomf l’any 1981. Prost ja portava anys treballant amb la marca del rombe, especialment amb l’equip e.Dams Renault de Formula E.