Aquesta jornada de dissabte, com ja és habitual durant tot l’any en el mundial de MotoGP, els pilots de la categoria reina s’han enfrontat a la Sprint Race. Aleix Espargaró s’ha emportat el triomf després de passar per sobre d’un Francesco Bagnaia que, malgrat no tenir el seu millor dia, ha conclòs la prova com el segon millor classificat. Maverick Viñales ha acabat de deslligar l’eufòria en el box d’Aprilia amb un tercer lloc històric, ja que els de Noale mai havien tingut als seus dos pilots en el podi. No ha tingut la mateixa sort Augusto Fernández.

Pel pilot del GASGAS Factory Racing Tech3 el dia, en general, no ha estat ni molt menys negatiu malgrat el resultat. Segons el mallorquí, la lluita constant amb Jack Miller li ha fet perdre temps. Un temps valuós que li ha condemnat a les darreres posicions després del seu pas per línia de meta:

No ha sortit malament, però ha costat. Ha costat agafar Jack (Miller). He trigat molt. De fet, no li he acabat de passar. Hem tingut una lluita en la qual, en comptes d’anar cap endavant, anàvem cap endarrere. Hem perdut el grup del davant i tampoc hem pogut treure un bon ritme. El feeling que tenim amb el pneumàtic davanter és que cau molt ràpid. Després, quan he tingut una mica de pista lliure, tampoc he pogut tirar com he volgut pel pneumàtic davanter. Demà caldrà treballar, a veure si podem arribar al grup davanter”.

“La lliçó que he après avui és que hauria d’haver passat abans a Jack. Potser, també, que cal cuidar una mica els pneumàtics. Me n’he oblidat de cuidar el pneumàtic davanter i he pilotat com si no hi hagués desgast en la Sprint. No esperava que fos tan alt. Així que res, demà caldrà cuidar bastant els pneumàtics. Això d’avui es pot millorar. Clar que es pot millorar, espero”.

Respecte al seu futur, un tema incert en les darreres setmanes, en part, gràcies als múltiples rumors que vinculaven l’actual pilot de Moto2, Pedro Acosta, amb la marca de les begudes energètiques, ha posat punt i final a la situació. La seva resposta ha estat clara: “Amb el meu futur està tot clar. M’han dit que estic dins (de l’equip)“.

Finalment, el mateix Augusto Fernández ha donat algunes de les claus per la cursa de diumenge, així com una particularitat d’aquest traçat: la veloç caiguda del pneumàtic davanter de les motos:

“Amb les condicions de la pista i la baixa adherència, esperàvem una gran caiguda en el pneumàtic davanter, però no tan gran per a ser honest, així que va ser una mica més difícil de controlar la situació. Afortunadament, no va fer tanta calor aquesta tarda. Si demà fa més calor, la cursa serà encara més difícil. De totes maneres, quan va començar la cursa, ràpidament vam perdre el grup degut a aquesta caiguda (del pneumàtic), així que vaig intentar sobreviure amb el meu pneumàtic davanter. Treballarem intensament aquesta nit per a intentar evitar que el pneumàtic davanter caigui tan ràpid. Espero que puguem fer-ho millor que avui en la cursa principal“.