Victoria de Marc Márquez en un final agònic i espectácular amb Andrea Dovizioso. L’italià de Ducati no li ha posat les coses fàcils. El de Cervera ha hagut de suar per fer-se amb la victòria. 0.1s de diferència amb Dovi i 0.2s amb el tercer classificat, Maverick Viñales.

Després de les carreres de Moto3 i Moto2, el Chang International Circuit acollia a la categoria reína del motociclisme, a la MotoGP. El Gran Premi de Tailàndia va veure en la jornada del dissabte com Marc Márquez aconseguia un record més en aquest esport després de guanyar en la primera sessió de classificació (Q1) i després aconseguir la ‘pole position’.

Márquez sortia des del primer calaix, seguit de Valentino Rossi i Andrea Dovizioso. Varietat d’equips en les tres primeres motos que remarquen com d’interessant podria haver estat el mundial sense els problemes de Ducati i Yamaha.

S’apagaven els semàfors i es donava per començat el primer Gran Premi de Tailàndia de MotoGP. Márquez sortia bé, però Dovizioso aconseguia robar-li la cartera i posar-se al capdavant. Valentino Rossi es quedava en la seva còmoda tercera posició.

El pilot d’Honda tenia clar que no podia destrossar les gomes en els primers girs intentant avançar a l’italià de Ducati, per la qual cosa el grup de davant va començar a ralentir el ritme.

En 1:32 rodava el grup de davant i això compactava als tres líders amb els de darrere. Molta pressió per a un Valentino Rossi que perdia la seva posició amb Maverick Viñales. El pilot català, endarrerit durant tota la cursa, era l’únic a poder seguir el ritme de Dovizioso i Márquez, per la qual cosa la festa estava assegurada en les tres últimes voltes.

Viñales arribava molt fort en la tercera posició i, davant l’amenaça, Márquez s’apropava a Dovi. L’italià intentava compactar el màxim el paquet perquè el de Yamaha pogués passar al pilot de Cervera.

Márquez passava a Dovi, el de Ducati agafava una millor traçada i el tornava a passar. De nou, el d’Honda es posava al capdavant, però tornava a perdre la posició. No seria fins a l’última volta quan es decidís tot.

En les ‘S’. Marc Márquez, tranquil, sense posar-se nerviós, com a crack, com a pilot revel·lació del campionat, no li tremolava el pols i passava a Dovizioso. Aquesta vegada, el de Ducati no aconseguia treure-li la posició.

No obstant això, ho tornaria a intentar en l’últim viratge. Gir a dretes, Dovizioso allargava la traçada, feia un interior, Márquez, llest, agafava la traçada natural i sortia amb més velocitat. El tornava a passar i Marc Márquez es convertia en el guanyador del Gran Premi de Tailàndia de MotoGP.

Final agònic que deixa a Marc Márquez com a guanyador de la carrera després de superar a un gran Andrea Dovizioso. Maverick Viñales creuava la línia de meta en tercera posició, per davant de Valentino Rossi, quart.
Johann Zarco es feia amb la cinquena posició, seguit de Rins, Crutchlow, Bautista, Petrucci i Miller tancant les 10 primeres posicions de la graella. Primers pilots entre els quals no es troba Dani Pedrosa. El pilot d’Honda perdia la moto en les últimes cinc voltes i queia a terra.