Cap de setmana ple de motor al circuit de Zandvoort. A part de les dues curses de DTM, el circuit holandès ha rebut tres carreres de l’F3 Europea. Ralf Aron va aconseguir la victòria en les dues primeres, mentre Troitskiy ho feia en la tercera.

Carrera 1

Zhou era el líder dels Prema després d’una gran classificació al divendres, però el xinès perdia la posició amb Aron en un espectacular avançament en el primer revolt. L’estonià va sorprendre Zhou i va mantenir la posició al llarg de les 23 voltes.

El jove pilot de Ferrari ho va intentar, però Aron defensava molt bé. L’única ocasió del xinès va ser a la recta principal, però l’estonià el va bloquejar i va aconseguir la seva segona victòria de la temporada.

Aron va liderar un pòquer de Prema amb Zhou en la segona posició, Mick Schumacher en la tercera i Marcus Armstrong en la quarta. Dan Ticktum va donar lluita als pilots del davant, però es va haver de conformar amb una cinquena posició.

Juri Vips va ser el pilot que va guanyar més posicions en la primera volta, del novè al sisè passant al seu company d’equip Jonathan Aberdein, Àlex Palou amb el Hitech GP i a Robert Shwartzman.

Amb Vips sisè, Aberdein va fer un tren de cotxes al seu darrere i això en un circuit on avançar és pràcticament impossible el va mantenir amb el seu millor resultat de la temporada, setè.

Carrera 2

L’estonià ho tornava a fer, passava a Dan Ticktum, l’home de la pole, al primer revolt. Aron va ser molt agressiu i va deixar a Ticktum en un Sandwich amb ell a l’interior i Mick Schumacher a l’exterior.

Aron va fer un petit moviment que va obligar a Ticktum a tenir un toc amb Schumacher i fer que aquest perdés el control del cotxe i marxés fora. El de Prema es va haver de retirar de la cursa.

Per darrere, el Carlin de Jehan Daruvala va perdre el control també al primer revolt emportant-se al pilot de Hitech Enaam Ahmed que es va haver de retirar. Daruvala va haver d’entrar al box per canviar la part davantera i quan va retornar a pista ho va fer amb una volta perduda. De la mateixa manera, el Carlin d’Ameya Vaidyanathan va topar amb el mur en el cinquè revolt mentres lluitava amb Ben Hingeley.

A consequencia d’un inici tan accidentat, el Safety Car va sortir a pista per netejar les peces dels cotxes que havien quedat fora. Al ‘restart‘, Aron va mantenir el ritme i no va perdre la primera posició que li donava el primer doblet de la temporada.

La lluita per la segona posició va ser molt més ferotge. Ticktum no va poder mantenir Armstrong al darrere i va perdre la segona plaça. La tercera tampoc li duraria gaire temps i és que Zhou el va passar a la volta següent.

Armstrong es va quedar amb la segona posició després de passar la línia de meta seguit molt d’aprop de Zhou. Aquest resultat donava al neozelandès la primera posició al campionat. El xinès era tercer i Àlex Palou quart.

Ticktum va acabar en la sisena posició, just per darrere d’Habsburg que passava la bandera de quadres en la cinquena. Shwarzman, Juri Vips, Scherer i Sato completaven el TOP10.

Carrera 3

El pilot junior de Red Bull, Ticktum, liderava des de la pole. Troitskiy i Zhou el seguien en la segona i tercera posició. Juri Vips no va poder encendre el cotxe a la sortida i Jehan Daruvala es va posar en la quarta posició després d’esquivar-lo.

L’estonià va intentar remuntar, però el va avançar tothom i no va poder passar de les últimes posicions en un Zandvoort on avançar és una quimera. Mentrestant, Ticktum era investigat per direcció de carrera per haver-se avançat en la sortida.

Els stewards van decidir que el pilot s’havia avançat i el van penalitzar amb un drivethrough que el va enviar a l’última posició. L’equip va decidir retirar el cotxe.

Així doncs, Troitskiy es quedava sol en la primera posició, seguit de Zhou i Daruvala. Una bandera vermella quan faltaven cinc minuts, va donar la victòria al pilot rus. El Safety Car va sortir a pista per veure on havia quedat el cotxe de Julian Hanses que havia tingut un accident amb la barrera. El bòlid va quedar en un lloc on el tractor no hi podia accedir fàcilment així que direcció de carrera va decidir deixar-ho estar.

Amb Ticktum i Vips fora, Marino Sato va acabar la tercera carrera en quarta posició, per davant del seu company d’equip Fabio Scherer. Alex Palou era sisè, Habsburg setè i Aberdein vuitè.