L’última ronda del campionat elèctric té doble cursa, i per tant, un total de 60 punts possibles per disputar.


Això significa que a part dels 3 pilots que semblen més propers a la lluita pel títol, Piquet Jr, di Grassi i Buemi; també s’ha de comptar amb Prost, D’Ambrossio i Sam Bird.

Sam Bird no ho té gens fàcil. Ha de aconseguir  les dues pole positions, les dues voltes ràpides i les dues victòries. I esperar que Piquet no puntuï en cap cursa, Di Grassi no faci més de 17 punts i Buemi no més de 23. Tota una utopia per al britànic que recordem va guanyar el ePrix de Putrajaya.

Pel que fa al belga Jerome D’Ambrossio, el seu any de menys a més encara ens podria sorprendre. El de l’equip Dragon necessita guanyar les dues curses i aconseguir una pole o volta ràpida, mentre que hauria d’esperar a que Piquet no puntués i Di Grassi i Buemi no tinguin un gran cap de setmana.

Pel que fa al fill del 4 vegades campió del món de Fórmula 1, Nico Prost. Hauria de guanyar les dues curses i esperar que Piquet no quedi vuitè en una de les dues curses.

Però els millors posicionats són Buemi, Di Grassi i Piquet.

Buemi necessita superar a Piquet en cursa i que el brasiler no aconsegueixi ni la pole ni la volta ràpida. Di Grassi en canvi, també ha de superar al seu compatriota en pista i fins i tot es podria permetre quedar el dissabte per darrere d’ell, però això significaria guanyar la cursa de diumenge amb la pole.

Piquet ho té millor. Si fa la pole dissabte, deixaria fora de combat a Bird. Si el Brasiler dissabte acaba cinquè o entre els 9 primers amb la pole position, D’Ambrossio ja no tindria opcions a guanyar. Mentre que per eliminar les opcions de Prost, una pole position i una quarta posició deixarien el francès sense opcions. Per treure del combat a Buemi, Piquet hauria de fer la pole  i acabar davant el suís dissabte.

Pel que fa a Di Grassi, el pilot amb més opcions de lluitar pel campionat, hauria de necessitar fer la pole i guanyar la cursa, mentre que hauria de esperar a que Piquet acabés cinquè. Si Lucas acabés segon, Piquet hauria de ser novè; mentre que si acaba tercer, Piquet no hauria de puntuar.

En resum, Bird, D’Ambrossio i Prost necessiten fer un cap de setmana de somni, mentre que Buemi i Di Grassi necessiten acabar per davant de Piquet en ambdues curses i tenir una mica de sort. Un cap de setmana que es presenta favorable per Piquet que arriba amb molt bona forma.