Xavi Artigas es prepara per a la seva tercera temporada al mundial de Moto 3, la segona al costat de CFMoto Racing Prüstel GP. Descobreix tota la seva trajectòria fins a arribar aquí.

Xavier Artigas López, més conegut com a Xavi Artigas, va néixer un 27 de maig del 2003 a Sant Andreu de la Barca, Barcelona. Des de petit ja se’l veia a gust al voltant d’una moto. Tant era així, que els seus pares van decidir introduir-lo en aquest món.

ELS SEUS INICIS

Va començar a familiaritzar-se amb les dues rodes a un polígon als afores del seu poble, Sant Andreu de la Barca. A poc a poc va pujar a categories més importants. A més, va anar destacant després de guanyar alguns campionats d’àmbit nacional. Des de sempre ha estat lligat amb Toni Elías, i gràcies a ell i a la seva escola de pilotatge va arribar a desenvolupar les seves habilitats com a pilot més a fons. No obstant, tot això no haguès estat possible sense el suport de la seva familia, que ha estat amb ell des del principi.

ALTRES COMPETICIONS

Amb quinze anys, va ser el guanyador de la European Talent Cup tot i no haver aconseguit la victòria a cap de les carreres. No obstant això, va ser el pilot amb més regularitat de lluny. Això va ser suficient per obtenir la victòria del campionat.

L’any 2018 l’equip Honda Impalat va decidir comptar amb ell per afrontar la Red Bull Rookies Cup. Era la primera competició rellevant en la qual participava el català i s’enfrontava a molta pressió. Tot i això, la va superar de manera satisfactòria, inclòs va obtenir una victòria al Red Bull Ring, a més de 4 podis més. Aquests resultats van suposar la tercera posició del campionat de la Red Bull Rookies Cup.

Aquests resultats van fer possible l’arribada d’Artigas al Mundial de Moto 3 al 2019. Ho va fer amb Leopard Impala Junior Team, encara que aquell any només va disputar una cursa. Va ser l’invitat especial pel Gran Premi de la Comunitat Valenciana. Allà, va assolir la tercera posició, el que feia mostra del gran talent i capacitat de pilotatge que tenia Artigas.

Tant l’any 2019 com en 2020 va participar en el campionat junior de Moto 3. Allà va completar dues grans temporades, quedant 3r i 2n respectivament. Entre les dues, va acumular, tres victòries, set segones posicions i dos tercers llocs.

SALT DEFINITIU AL MUNDIAL DE MOTO 3

No va ser fins al 2021 que Artigas va fer el salt definitiu al mundial de Moto 3. Ho va fer gràcies a l’equip que va confiar en ell des del primer moment, el Leopard Racing. El principi de temporada, no va sortir de manera ideal. A les tres primeres carreres es va haver de retirar per caigudes o per danys a la moto. Així i tot, va tornar a la competició i va aconseguir punts a 8 de les 18 carreres. Finalment, va obtenir la 15° posició de la general d’aquell any.

La temporada següent, va decidir canviar d’equip i marxar-se al CFMoto Racing Prüstel GP, amb el que segueix a dia d’avui. Parlant de punts, els va obtenir a més carreres que l’any anterior, a 14 de les 20 disputades. Però no va poder arribar més a dalt de la 16° posició a la classificació general.

Tot i això, Artigas torna més fort que mai per continuar sumant victòries i podis al seu palmarès i aconseguir, a poc a poc avançar de categoria per arribar a fer realitat l’últim esglaó del seu somni, arribar a MotoGP.