Com si fos un titular històric, avui els successors d’aquests pilots han obtingut els millors resultats en cadascun dels entrenaments lliures

La ciutat de Monte Carlo és l’escollida per acollir la cinquena cita del campionat de Formula E. La tecnologia i la modernitat dels monoplaces s’enfronta amb un circuit mític i històric com és el circuit de Mònaco. Aquesta vegada però, amb una nova variant que redueix la distancia deixant-lo pràcticament amb l’últim sector d’un GP de F1.

Començava el FP1 amb la conta enrere d’aquests 40 minuts d’entrenaments lliures. Temps assolellat al ePrix de Mònaco i el monoplaces començaven a sortir. L’equip Virgin Racing Formula liderava la classificació amb Sam Bird i Jaume Alguersuari seguits de Nelson Piquet Jr. del Nextev TCR Formula E Team.

La pista s’anava escalfant i els temps anaven caient. Molts canvis de posició entre els pilots en els primers moments dels entrenaments lliures. Anava passant el temps de la sessió i s’anaven consolidant les primeres posicions amb Sebastian Buemi al capdavant de l’equip Team e.dams Renault, seguit de Charles Pic i de Jaume Alguersuari.

A falta de dos minuts entrava a la lluita per les primeres places Nicolas Prost marcant el millor temps de la sessió fins al moment. Acabava doncs amb el Team e.dams Renault liderant la sessió. Prost marcant el millor temps amb un 54.171 seguit de Sebastian Buemi amb un 54.286 i en tercer lloc Charles Pic a 1.3 segons del millor temps.

A les 10:30h arrancaven els segons entrenaments lliures. Amb el cel una mica més ennuvolat i condicions de pista una mica millors deixarien veure caure encara més els temps.

Alguersuari (Virgin) portava el ritme de la sessió amb un millor crono de 5.8 seguit de Vergne (Andretti) i Piquet Jr. (Nextev). A falta de 10 minuts però, onejava la bandera roja i es parava la sessió a causa d’un pilar de seguretat dins la pista. Fet que es va solucionar amb 2 minuts.

Finalment Bruno Senna aconseguia marcar el millor temps amb un 53.7 seguit d’Alguersuari amb 53.8 i de Da Costa amb 54.0.