El pilot alemany de Mercedes AMG Petronas, Nico Rosberg, ha estat el més ràpid en els tercers lliures del GP d’Espanya de F1. Sebastian Vettel ha finalitzat en segona posició i Lewis Hamilton en tercera.


 

La tercera sessió de lliures ha estat prou tranquil·la. En els primers compassos de la sessió tots els pilots van eixir a pista amb pneumàtics durs.

Ferrari confirmava que Vettel portava posades les millores aerodinàmiques que porten en aquest gran premi mentres que Kimi portava el paquet de Bahrain. Açò ho van fer per a comprovar si les millores eren útils, cosa que es va confirmar al final de la sessió quan Vettel li va traure 8 desenes al seu company d’equip.

Lewis Hamilton no va tindre una bona sessió. Va tardar prou a eixir a pista i poc després d’eixir, quan quedaven 30 minuts per al final, el pilot anglès va fer una virolla a l’eixida del revolt 3 destrossant el pneumàtic davanter esquerre.

A falta de 15 minuts per al final, els pilots van començar a fer les simulacions de classificació. Açò va deixar la taula de temps de la manera següent:

La primera posició va ser per a Nico Rosberg, que pot intentar trencar hui la ratxa de 4 poles consecutives del seu company Lewis Hamilton. Després d’ell ha acabat Sebastian Vettel que amb el nou paquet aerodinàmic de Ferrari està més prop dels Mercedes. La tercera posició ha estat per a Lewis Hamilton, encara que ha fet una virolla el seu cotxe no s’ha vist danyat i ha pogut acabar en el top 3.

La quarta posició ha estat per a Valtteri Bottas amb el Williams i després d’ell han acabat Kimi Räikkönen amb l’antic paquet aerodinàmic de Ferrari i Daniel Ricciardo que demostra que el Red Bull ha millorat.

Carlos Sainz Jr ha estat desè i Fernando Alonso catorzè, encara que la seua volta no ha sigut neta, estarà molt car el pase a la Q3 que és l’objectiu de McLaren en aquest Gran Premi.

La classificació serà a partir de les 14:00 hora local.