Luca Ghiotto ha aconseguit la pole position de la primera ronda del campionat de GP3 Series que es celebra al circuit de Barcelona-Catalunya. L’italià ha dominat la sessió; l’acompanyen al top3 el francès Esteban Ocon i Emil Bernstorff.


La primera classificació de la temporada començava amb un Ghiotto (Trident) com el més ràpid en tot el circuit, encara que l’italià s’aturava a box i no acabava la volta, el mateix feien la resta de pilots de Trident, Jenzer, Carlin i Koiranen. A Status Grand Prix en canvi,  sortien més tard.

Esteban Ocon (ART Grand Prix) igual que en els lliures d’ahir començava liderant la sessió. Uns minuts més tard era Alex Palou (Campos Racing) qui li treia aquest lloc, Pal Varhaug (Jenzer Motorsport) es situava tercer. Sorprenent seria el temps que marcava Mitchell Gilbert (Carlin) qui no destacava en cap sector però era més ràpid que Palou per 2 dècimes.

Fins que Luca Ghiotto registrava els millors temps en tots els sector, situant-se en el primer lloc a 6 dècimes de Gilbert.

A meitat de sessió, Ghiotto liderava seguit d’Eriksson (Koiranen GP), Gilbert, Boschung (Jenzer Motorsport) i Mardenborough (Carlin).

En retornar a pista, els tres ART Grand Prix s’aprovaven al temps de Ghiotto situant-se segon, tercer i quart.

La majoria de pilots eren a box a falta de 8 minuts pel final, moment en que anaven sortint tots per a la definitiva lluita per la pole position. El pilot local, Alex Palou (Campos Racing) era el darrer en sortir a pista.

En plena lluita final per la pole, el jove pilot de Lotus, Adderly Fong (Koiranen GP) feia el millor primer sector però perdia molt de temps en el segon i tercer, situant-se en el novè lloc a falta de 3 minuts pel final. Però qui realment millorava era Luca Ghiotto que aconseguia millorar en tots els sectors menys en el darrer on perdia qualsevol oportunitat per millorar el temps.

Tot i això ningú aconseguia millorar els temps del italià i ments encara quan la bandera groga apareixia als darrers segons, per culpa d’una virolla d’Antonio Fuoco (Carlin) al revolt 4.

Primera pole position de la temporada per Ghiotto, segona a la GP3, Esteban Ocon sortirà segon seguit de Bernstorff, Palou, Tuscher, Kirchhofer, Celis Jr, Tunjo, Varhaug, Eriksson, Gilbert, Boschung, Fong, Fontana, Mardenborough, Parry, Janosz, Stuvik, Ceccon, Morris, Fuoco, Ashkanani, Bosak i Gomez.