Primera victòria per Oliveira en una cursa en grup disputada al circuit de Mugello. Segon va ser el líder del certamen Kent i tercer Fenati.


Es donava la sortida de la cursa de moto 3 a Mugello i Fenati sortia molt motivat a casa, la sortida era neta sense cap caiguda en la primera volta. El grup de cap es composava per 8 pilots que anaven avançant-se revolta després d’altra revolta i s’anaven repartint el liderat de la prova.

El grup perseguidor l’encapçalava Quartararo, encara que instants després l’avançava Ono i intentaven progressar i atrapar el grup de cap. A causa dels constants canvis de posició i a la lluita constant dels pilots del grup de cap, els pilots del grup perseguidor retallaven la distància i no van trigar a donar-los caça.

A falta de 12 voltes Manzi es retirava a causa d’una caiguda al revolt 11 que per fortuna no tenia conseqüències físiques per a l’italià.

A falta de 10 voltes s’anava obrint un forat entre el vuitè classificat que era Masbou i el novè que era Fenati i una volta més tard Quartararo s’anava a terra.

Fenati i Kent aconseguien entrar en el grup de cap i l’anglès era el més ràpid de tots. No obstant això el que progressava era l’italià que en un parell de voltes aconseguia col·locar-se en el cap de la cursa.

A falta de 5 voltes el grup de cap estava compost per 13 pilots que anticipava un final boig i emocionant. A falta de 4 voltes el grup patia una baixa ja que Guevara s’anava a terra.

Les lluites es seguien succeint quan a poc a poc s’acostaven a l’última volta. El grup es fragmentava i la victòria es decidiria entre els 6 primers, ja que Vazquez i Hanika s’anaven a terra.

Finalment victòria per Oliveira, que aconsegueix la seva primera victòria aquest any, segon Kent que després d’estar perdut tota la carrera va aconseguir caçar un lloc al calaix i últim graó del podi l’hi va arrabassar Fenati a Bagnaia per només tres mil·lèsimes.