Hirvonen s’ha endut finalment el seu primer triomf al Dakar després d’una especial carregada de suspens. Darrera seu entraven Al-Attiyah i Poulter


 

Lluita èpica entre els Mini i els Toyota en l’etapa d’avui. 481 km d’especial ens portaven des de San Juan fins a Villa Carlos Paz i ningú esperava aquesta lluita entre aquestes dues marques sense estar els pilots de Peugeot pel mig.

En un terreny a priori més favorable per als Toyota, han imposat un ritme que sols ha conseguit seguir Nasser Al-Attiyah. El pilot de Qatar potser buscava portar a De Villiers al límit i, forçar-lo a fer algun error, deixant el camí lliure per a Hirvonen, quart a 5’23” del sudafricà.

El finlandès volava en els últims 20 quilòmetres i s’adjudicava la seva primera victoria al rally per davant del seu company d’equip, oferint així als Mini un bonic doblet.

Pel que respecta a la general, Stéphane Peterhansel “Monsieur Dakar” i el seu Pegueot DKR 2008 tenen un avantatge de més de 40 minuts sobre Nasser Al-Attiyah (Mini) i 1h 7′ sobre Giniel De Villiers.

Miko Hirvonen comentava a l’arribada: “Ha sigut una etapa difícil, amb molts canvis de ritme. Per sort no he punxat. No se si serà suficient perquè no he tingut la sensació d’imprimir un ritme alt, però ja veurem. El que si sé és que al final he estat una mica més ràpid que Nasser. Fins el moment he conseguit evitar els errors i colar-me al Top 5. Crec que hem treballat bé, però els petits errors poden sortir molt cars. Encara tinc moltes coses a aprendre, sobretot si em comparo amb algú com en Nasser, per exemple. Crec que puc estar satisfet amb el meu primer Dakar.”

Demà pot ser que veguem una bonica lluita pel tercer lloc de la general!