Hélder Rodrigues ha fet una lliçó magistral avui en la penúltima etapa del Dakar, que l’ajudarà a acabar en el podi demà a Rosario. Toby Price ha acabat segon avui, ha estat cobert per els seus companys a KTM, i ja està a les portes de la victòria.

A falta d’un dia per a la conclusió del Dakar, l’etapa d’avui significava ser la definitiva i per tant una etapa per no cometre errors en els 931 km de recorregut entre la vegetació. Encara 85 motos han arribat fins aquí, fet que els honora per haver arribat ja tant lluny en aquesta aventura.

El debutant estrella d’aquest Dakar, Antonie Meo obria pista després de la seva victòria d’ahir. El francès avui tenia una tasca dura si encara volia tenir opcions per arribar al podi. Tot i això el de KTM de seguida ha estat atrapat per Toby Price, amb qui ha rodat força estona.

Però el podi també el buscava Pablo Quintanilla qui també ha atacat avui com el que més. També la lluita pel cinquè lloc estava oberta entre Hélder Rodrigues i Kevin Benavides.

I avui ha passat un fet ben curiós a Alain Duclos que ho recordarà tota la vida. Al patir una caiguda el de Sherco s’ha tret el casc per reparar la moto i quan ha volgut reemprendre la marxa el casc li havia desaparegut i no ha pogut continuar.

Les coses simplement no han anat bé pels francesos, Meo tot i cobrir les espatlles a Price durant la primera part de l’etapa, ha perdut 38 minuts i després ha caigut i s’ha lesionat la mà, acabant catorzè avui i esvaint les seves possibilitats al podi.

Per l’altra banda, Quintanilla i Rodrigues si que ho han donat tot i han acabat amb el de Yamaha com el més ràpid del dia amb 7 minuts d’avantatge sobre Price.

Així doncs a falta de creuar la meta demà a Rosario, Toby Price resultarà guanyador del Dakar en el seu segon intent, Stefan Svitko acabarà segon, mentre que el podi encara està per decidir però l’exhibició de Rodrigues avui fa pensar que probablement acabarà en aquest lloc.