Matthias Walkner ha estat el més ràpid en l’etapa d’avui però aquest fet no és tant important com l’abandonament del campió Toby Price que s’ha fracturat el fèmur. A tot això Joan Barreda és el primer en mantenir el liderat 2 dies consecutius enguany.

Avui era un dels dies més durs del Dakar, els pilots s’havien d’enfrontar a les dunes ubicades a una altitud de 3.500 metres en els 400 quilòmetres d’especial d’avui en que han saltat les sorpreses a aquesta duresa. A més a més els pilots s’han hagut de enfrontar a un terreny afectat per les recents pluges, i per la boira abundant, que ha endarrerit l’inici de l’especial en 20 minuts.

El primer afectat de la duresa de l’etapa ha estat Armand Monleón que ha patit una cop al cap i ha hagut de ser traslladat per l’equip mèdic.

Amb el domini en l’etapa d’ahir, Joan Barreda (Monster Energy Honda Team) obria pista en etapa en teoria favorable al castellonenc que finalment ha acabat segon per darrere de Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team) que s’ha jugat l’etapa juntament amb Toby Price (Red Bull KTM Factory).

El campió del Dakar el 2016, patia una caiguda ja en terres Bolivianes. Una caiguda que es produïa quan estava apunt de guanyar l’etapa i que ha significat el seu adéu al Dakar per culpa d’una fractura de fèmur.

El motxiller de Barreda, Micahel Metge (Monster Energy Honda Team) completava el podi en la etapa de la vigília de Reis acabant tres minuts i escaig de Walkner. En quart lloc avui destacava un Xavier de Soultrait (Viltais Racing Team HFP), que segueix en posicions capdavanteres.

En la general, Barreda lidera per davant de la Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing del xilè Quintanilla amb 18 minuts d’avantatge. Walkner puja al tercer lloc a 20 minuts, seguit de Svitko (Slovnaft Rally Team) a 24 minuts. A 24 minuts completant els cinc primes es situa Sam Sunderland (Red Bull KTM Factory Team).