Cyril Despres guanya la seva primera etapa en aquest Ral·li Dakar, seguit de Mikko Hirvonen i Nani Roma


 

Quarta etapa entre San Salvador de Jujuy i Tupiza que portava als pilots des d’Argentina fins a Bolívia. 416 km d’especial a 3.500 metres d’altitud. El Dakar aconsegueix l’altura per als següents 6 dies de Ral·li. Comencen les dures etapes de dunes i d’estricta navegació on els copilots jugaran un paper essencial.

reco

Començàvem el dia amb la desafortunada notícia de que, Nasser Al-Attiyah, havia d’abandonar a causa del fort accident sofert en la part final de l’etapa d’ahir. Això feia que  un dels grans favorits quedava fora de la lluita per la victòria. Arrencava l’etapa i Stéphane Peterhansel obria pista amb el seu Peugeot, per darrere, els seus companys d’equip Carlos Sainz i Sébastien Loeb seguien el seu rastre.

Peterhansel liderava la classificació després de passar el WP1 però poc després s’equivocava de traçada fet que li ocasionava perdre uns minuts molt valuosos. Carlos Sainz ja perdia 10 minuts respecte al francès i Sébastien Loeb sofriria una averia que també el deixava parat uns minuts.

Al pas pel WP2 el líder era Nani Roma seguit a 4 segons per Cyril Despres i Mikko Hirvonen tancava les posicions de podi. D’altra banda, inici catastròfic per Loeb que ja perdia mes de 25 minuts sobre Nani Roma. Però l’altra gran sorpresa estava per arribar, Yazeed Al Rajhi, sisè en la general, comunicava a l’organització el seu abandó del Ral·li. Pel que a Toyota ja només li queda Nani Roma i Giniel De Villiers com a caps de fila.

Finalment Cyril Despres ha guanyat l’etapa per davant de Mikko Hirvonen a més de 10 minuts i Nani Roma a mes de 12 minuts. Carlos Sainz, amb problemes, seguia encallat al tancament d’aquesta edició.

La classificació general queda de moment amb Cyril Despres al capdavant, seguit de Stéphane Peterhansel a 4’08, Mikko Hirvonen a 5’04, Sébastien Loeb a 6’48 i Nani Roma a 10’30.