Després d’un triomfal doblet italià a Mugello, els pilots espanyols intentaran pujar al podi del segon gran premi que es disputa a Espanya, el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto3 el qual té un nou traçat.

Venim d’un cap de setmana en que els italians van dominar a casa en les tres categories, fet que no succeïa des de 2008 amb Rossi, Simoncelli i Corsi. En aquesta ocasió qui va obrir la llauna de victòries italianes a casa va ser Andrea Migno que va aconseguir el seu primer triomf a Moto3, en la seva 51ena cursa a la categoria inferior.

El pilot del equip de Rossi, buscarà repetir la victòria a Catalunya, però sap que no ho tindrà fàcil. Molts són els pilots que poden guanyar a Moto3, la dada que demostra aquest fet és que el quinzè classificat a Mugello, Jorge Martin, només va acabar a 1.553 segons per darrere Migno.

Però el que sí sembla és que el domini a dalt del podi per un pilot amb motor Honda podria ser garantit, pilots motoritzats per la marca japonesa s’han endut la victòria a Catalunya en els darrers 3 anys. La última victòria amb KTM a Montmeló va ser de la mà de Luis Salom el 2013.

Però aquest cap de setmana hi ha pilots que volen reivindicar-se com Darryn Binder, qui a Mugello va acabar a les portes del podi. En canvi qui si va entrar al podi per primer cop va ser, Juanfran Guevara, que busca continuar la ratxa positiva repetint podi a Catalunya.

Però l’únic dels que competeixen a Moto3 que ha pujat al podi en el circuit de Barcelona-Catalunya és Enea Bastianini. El italià té molt bons records d’aquest circuit on ha aconseguit la seva primera pole position el 2015, i tres podis més però encara li falta la victòria.

Igual que el seu compatriota, Fabio Di Giannantonio que va finalitzar segon a Mugello – el seu millor resultat a moto3, sap que ja no és un rookie i això es demostra amb la seva constància al podi, essent la sisena vegada que puja al podi de Moto3 en la seva curta carrera.