La temporada 2015 de GP2 Series s’iniciarà aquest cap de setmana en el circuit de Sakhir, Bahrain. Pilots nous i pilots amb experiència lluitaran pel campionat de la categoria antesala de la Fórmula 1.


Amb el campió Jolyon Palmer que ha aconseguit fer el salt com a tercer pilot a l’equip Lotus, l’equip Dams incorpora dues noves perles. Pierre Gasly, jove pilot de Red Bull i Alex Lynn, pilot de desenvolupament de Williams. Gasly, sub-campió de les World Series by Renault, ja va competir a la GP2 a finals de temporada i aquesta experiència el permet ser un dels candidats més clars al títol. Per la seva banda, Lynn arriba de guanyar la GP3 Series i no li serà tant fàcil mostrar el domini que va fer en la categoria petita.

Stoffel Vandoorne de l’equip ART Grand Prix va acabar subcampió la temporada passada i va ser qui més victòries i pole positions va assolir. Però al 2014 li va faltar constància. 0 punts en 5 curses consecutives va fer que el títol se li anés de les mans. Aquesta serà la clau del campionat ser regular. A favor de Vandoorne per la cursa de Bahrain és que el belga ja va guanyar aquí el 2014.

Qui també continua a la categoria són els pilots de Carlin, Julián Leal i Marco Sørensen, 10è i 11è en el 2014. Pel que fa a Leal, la seva temporada va anar de menys a més i aquest any a priori, hauria de anar millor. Pel que fa a Sørensen que només va competir la meitat de la temporada, serà un any en que podrà ser regular als punts i podria acabar al top 10 gràcies a aquesta regularitat.

A l’equip Russian Time repeteixen alineació, Mitch Evans i Artem Markelov continuen a la categoria i a l’equip que aquest any gestiona Virtuosi UK. Evans juntament amb Vandoorne i Gasly és un candidat al títol. L’any passat ja vam veure com és capaç de guanyar curses i ser competitiu, però no regular, tasca pendent pel neozelandès. El mateix per Markelov que té el talent suficient com per acabar en el Top15 però, necessita regularitat en la zona mitja de la taula.

També caldrà tenir en compte a dos pilots que van debutar el any passat, Arthur Pic (Campos Racing) i Raffaele Marciello (Trident).També s’espera que tinguin un bon ritme al equip Racing Engineering amb Alexander Rossi i el debutant Jordan King.

Destacar d’altres debutants com els dos pilots de Rapax: Sergey Sirotkin i Robert Visoiu, a més dels dos a Status, Marlon Stockinger i Richie Stanaway, juntament amb Nato a Arden i Amberg a Lazarus tots dos provinents de la Fórmula Renault 3.5 Series. I des del Japó arriba un Nobuharu Matsushita amb l’equip ART. Un total de 9 rookies.

La categoria enguany incorpora un mecanisme que el 2010 es va negar a incorporar: el DRS.

Pilots que han marxat de la categoria: Nasr s’ha incorporat com a pilot oficial de Sauber F1 Team, Stefano Coletti ha fet el salt a l’IndyCar amb KV Racing Technology, Palmer ha fet el salt a l’equip Lotus F1 com a tercer pilot, Richelmi canvia el monoplaces per turismes en el Blancpain. Izawa torna al Japó per competir al Super GT, Daniel Abt competeix a la Förmula E, entre altres. En definitiva moltes sortides cap a moltes categories però només 2 pilots han aconseguit entrar a la Fórmula 1.