La primera ronda d’aquesta temporada en territori Nord-Americà i la primera en un circuit en que ja hi va competir la Fórmula 1, fet que tornarà a dur polèmica, en el aspecte de la velocitat dels Formula E. Tot i això no cal oblidar l’aspecte esportiu que repassem a continuació.

La Formula E arriba a Mèxic, i la política de la FIA ja s’ha encarregat de que aquesta arribada sigui per tot lo alt, tal i com es va fer amb la Fórmula 1. I quan diem política ens podríem referir a publicitat també.

  • Buemi contra tots

La qüestió és que el Autódromo Hermanos Rodríguez rebrà el 12 de Març la cinquena ronda del campionat 2015-2016 de Formula E. Una cita que arriba amb un exultant Sébastien Buemi (Renault e.Dams) liderant el campionat seguit de Lucas di Grassi (Audi Sport Abt) a 4 punts. Ambdós pilots escapats en la taula de classificació tot i que no molt lluny els pilots amb motor Venturi, Loïc Duval, Jérôme d’Ambrosio i Stéphane Sarrazin busquen la mínima oportunitat per retallar punts.

I es que no és fàcil. Després del recital de pilotatge i de potencial competitiu per part de Buemi i Renault després de sortir últim a Buenos Aires, assolint la segona posició, fa molt de pensar de que el suís es pot fer un passeig.

Està clar que només Renault pot perdre el campionat, i ho pot fer amb errades, com les que ha fet Prost – per això és novè en el campionat, o com l’errada en la classificació que va fer Buemi a Argentina, o els problemes de fiabilitat.

Si tot va correctament, Buemi pot guanyar fàcilment als seus màxims rivals, Audi amb Lucas Di Grassi, i els Virgin amb Sam Bird.

  • Operació Remuntada

La victòria de Sam Bird va ser una injecció de moral molt important per DS Virgin, qui busca retallar punts respecte Buemi. Bird s’ha postulat com el amagat del duel Buemi-Di Grassi, no com els Dragon Racing, que amb una power unit superior a la de la marca francesa, els errors amb el set up els ha fet perdre valuosos punts a Punta del Este i Buenos Aires.

Però apart d’aquests 5 pilots, al darrere els Venturi de Sarrazin i Mike Conway també estan capacitats per emportar-se pole positions i victòries, juntament amb el Mahindra de Heidfeld.

  • Destacant ara i sempre

Tot i ser una categoria de nivell, els joves pilots bons han destacat. Estem parlant de Robin Frijns i António Félix da Costa qui amb el motor electric de 2015, estan demostrant que la seva habilitat al volant pot ser superior a la potència del cotxe. Això si, poca cosa poden fer ambdós pilots que no sigui aprofitar les oportunitats que se’ls hi presenti. A Mèxic, com ja és habitual, tothom tindrà els ulls ficats en ells.

No com pilots com Senna, Abt, Turvey, Vergne i Piquet, els quals estan cometent masses errors.

  • Novetats

La ronda mexicana tindrà a Salvador Durán com a representant del país competint a l’equip Aguri. Una pressió especial pel mexicà que no ha començat amb bon peu la temporada.

Recordi que poden votar al seu pilot preferit per donar-li un plus de potència en l’anomenat FanBoost.

Més emoció impossible, el format d’un dia de esdeveniments de la FIA Formula E fa molt excitant el que passa en pista. I FormulaRapida.net sabem del cert que vulguis o no, això t’agrada. Tan és així que pots seguir la categoria en català, castellà, anglès i francès. Simplement perquè a Formula Ràpida #WeLiveForRacing.