Després del èxit de 2015, la Indy Lights augmenta la seva fama, prestigi i nivell aquesta temporada 2016 amb la incorporació de nous pilots europeus, que busquen un altre camí apart del de la Fórmula 1.

Semblen pocs pilots però un total de 16 seran els que prendran part en aquest campionat 2016 de la Indy Lights, la “GP2” de la IndyCar. Una categoria que gràcies al nou cotxe que es va introduir l’any passat, ha anat guanyant l’interès de tots els pilots d’arreu del món, completant així una graella amb molt nivell enguany.

  • Equips i Pilots

La Indy Lights acostuma a ser la categoria d’arribada per aquells pilots que provenen o de la Pro Mazda o de la USF2000, mentre que des d’Europa, els pilots que arriben a la Lights són sovint provinents de la GP3.

Però aquest any això no és així, i a continuació els mostrem els pilots d’enguany amb els seus equips i dorsals:

Núm Pilot Equip
27 Dean Stoneman Andretti Autosport
28 Dalton Kellett
51 Shelby Blackstock
5 Zach Veach Belardi Auto Racing
14 Felix Rosenqvist
4 Félix Serrallés Carlin
11 Ed Jones
22 Neil Alberico
13 Zachary Claman DeMelo Juncos Racing
18 Kyle Kaiser
34 Davey Hamilton Jr McCormack Racing
7 RC Enerson Schmidt Peterson Motorsports
17 André Negrao
55 Santiago Urrutia
2 Juan Piedrahita Team Pelfrey
3 Scott Hargrove

 

El campionat de 2015 se les prometia molt felices per Ed Jones qui va perdre la batalla amb Spencer Pigot –ara debutant de la IndyCar. Jones és el preferit al títol gràcies a l’experiència del any passat, igual que RC Enerson.

Però en aquesta sèrie, sempre cal tenir en consideració els rookies. Arriben amb molta força Santiago Urrutia –campió de la Pro Mazda, Felix Rosenqvist – campió de la FIA Formula 3 Europea i Dean Stoneman – ex-pilot junior de Red Bull.

L’equip campió, Juncos Racing que va guanyar en la seva temporada de debut presenta com a novetat a Claman deMelo, qui podria ser la sorpresa d’aquest any, juntament amb el retorn de Zach Veach i el canvi d’equip de Felix Serralles.

Mencionar també l’entrada enguany del Team Pelfrey, després de la compra de l’equip 8Star Motorsports.

  • Calendari i punts

Igual que la IndyCar, la Indy Lights només competirà una ronda fóra del territori d’Estats Units, serà per fer la ronda a Toronto, Canadà.

La categoria principal del programa “Mazda Road to Indy” (MRTI), celebrarà dues curses en el circuits urbans i permanents (St Pete, Barber, Indianapolis, Road America, Toronto, Mid-Ohio, Laguna Seca), mentre que en els ovals (Phoenix, Indy 500, Iowa) només en farà una. L’excepció serà Boston, circuit urbà que entra en el campionat i on la categoria només farà una cursa.

El sistema de punts també és diferent al de la FIA:

Pos Points Pos Points Pos Points
1 30 10 11 19 2
2 25 11 10 20 1
3 22 12 9
4 19 13 8
5 17 14 7
6 15 15 6
7 14 16 5
8 13 17 4
9 12 18 3

 

També s’atorgarà un punt al autor de la pole position, 1 més per a qui lideri més voltes una cursa, i un altre punt per a qui faci la volta ràpida d’aquesta.

I és que ser campió de la Indy Lights significa debutar a la IndyCar l’any següent si o sí. El premi pel campió inclou tres curses a la categoria reina, incloent les 500 milles d’Indianapolis.

Ja no cal esperar més, la Indy Lights es presenta més competitiva que mai, i a FormulaRapida.net ho sabem i ens és obligat informar-te’n. No et perdis res de res d’aquest campionat apassionant en català, anglès i espanyol! Perquè a Formula Ràpida #WeLiveForRacing.