Aquest dissabte arriba la segona ronda de la temporada 2017-18 de Formula E. Per segon cop en la seva història, la categoria elèctrica visita el continent africà on pilots i equips, amb algunes cares noves a la graella, intentaran igualar o millorar la fita aconseguida a Hong Kong per consolidar-se com a candidats al títol.

Aquest cap de setmana es disputarà el segon ePrix de Marrakech de la història. La ronda africana, l’única en la breu trajectòria del campionat, es disputa al Circuit Internacional Automobile Moulay El Hassan. El traçat, de caràcter urbà i creat al 2009, és el més llarg del calendari amb tres quilòmetres de longitud.

A la seva estrena a la passada temporada, Felix Rosenqvist fou qui s’endugué la primera Pole que, una vegada acabat l’ePrix, acabaria significant el seu primer podi, acabant tercer per darrere de Sam Bird. El guanyador va ser Sébastien Buemi, que enllaçà la seva segona victòria consecutiva. A partir de llavors deixà una sensació de clar domini que es prolongaria una cursa més, però que no acabaria suposant la consecució del títol de campió.

En la temporada actual, la situació es molt diferent. Amb només dues curses disputades, el panorama dels pilots que van lluitar pel campionat llavors ha canviat notablement. La superioritat de l’equip eDams Renault mostrada entre la segona i la tercera edició sembla haver desaparegut i, després de molts problemes a Hong Kong, Sébastien Buemi només va ésser capaç de sumar un punt. El seu company, Nico Prost, no va patir tant en temes de fiabilitat, però va obtenir uns resultats discrets, quedant novè i vuitè, respectivament.

D’altra banda, el vigent campió, Lucas Di Grassi, no pot dir que el seu cotxe no tingui un bon rendiment, atès que Daniel Abt, el seu company a Audi Sport ABT Schaeffler, va completar a Hong Kong el seu cap de setmana més sòlid des de que va començar a la categoria elèctrica més enllà d’haver estat desqualificat el diumenge. El pilot brasiler, per la seva banda, va tenir un cap de setmana replet de contratemps que li van fer acabar la primera cita del curs sense sumar un sol punt.

Passa el contrari amb els pilots que, en el passat exercici, van quedar per darrere dels dos primers. Sam BirdJean-Éric Vergne i Felix Rosenqvist són, respectivament, els tres primers classificats en la general després de ser els que més forts van mostrar-se al llarg del periple al traçat hongkonguès. El britànic fou el guanyador de dissabte, mentre que el suec aconseguí la victòria el diumenge. El seu talent ha quedat patent i, a més, la mecànica acompanya. D’aquesta manera, els tres són els principals candidats al títol en una primera impressió.

Cal recalcar també el nom de pilots que, contra tot pronòstic, han estat en els llocs punters. El més destacat d’aquests fou el rookie Edoardo Mortara, que va estar a prop de guanyar però sense èxit després de cometre un error fent una virolla quan liderava la cursa. Va mostrar-se sòlid el dissabte acabant setè, brillant especialment el diumenge i permetent tornar al podi al Venturi Formula E Team tornar al podi des de Long Beach a la temporada 2015-16. Una altra sorpresa fou Mitch Evans, que va aconseguir el primer podi per al Jaguar Racing des que es a la categoria, beneficiant-se de la desqualificació d’Abt.

La resta de rookies no van tenir actuacions tan destacades. Alex Lynn va tenir un bon rendiment, acabant ambdúes curses dins dels punts, pero lluny del seu company. Per la seva banda, André Lotterer va patir en el seu debut. L’alemany va provocar el múltiple accident causant de la bandera vermella a la cursa de dissabte i no va trobar el ritme en tot el cap de setmana.

Neel Jani i Kamui Kobayashi, tots dos debutants també, no formaran part de la graella aquest dissabte. El suís ha decidit abandonar el poc prometedor projecte de Dragon Racing, que no proporciona un cotxe ni fiable ni ràpid, per centrar-se en el Campionat del Món de Resistència. El seu seient serà ocupat per Jose Maria López, que torna a la categoria. El pilot nipó abandonarà l’equip d’Andretti Autosport després de complir el temps acordat, permetent tornar al propietari del volant oficial: Tom Blomqvist, que debutará al Marroc.

En conclusió, la temporada tot just acaba de començar i els resultats de Hong Kong no han de ser la tònica habitual en les curses restants. De moment, uns pilots han demostrat estar per sobre d’altres en l’inici i voldran que així segueixi per ser clars favorits al títol. No obstant, encara és massa d’hora per realitzar pronòstics clars del que pot succeir quan s’apagui el semàfor. Pocs campionats són tan imprevisibles com aquest, motiu pel que és encara més atractiu.

Horaris de l’ePrix (hora local):

 

Dia

Hora

Sessió

Dissabte, 13 de gener

08:00

Entrenamientos lliures 1

09:30

Entrenamientos lliures 2

11:00

Classificació

16:00

Cursa (33 voltes)