El pilot de Monster Energy Honda Team ha aconseguit la victòria en la cinquena etapa del ral·li Dakar 2018 en la categoria de motos. El pilot Castellonenc tot i ser el més ràpid, no és líder, posició que és en mans de Adrien van Beveren.

Joan Barreda avui ha dominat clarament l’etapa camí a Arequipa (Perú). El pilot d’ Honda ha estat fins a 10 minuts i 26 segons més ràpid què el seu més immediat perseguidor en el dia d’avui, Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team).

Avui han estat 266 km de cronometrat en una etapa definida com a exigent i que ha permès a Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team) acabar en la tercera posició, seguit de Antonie Meo (Red Bull KTM Factory Team) i el líder de la general Adrien van Beveren (Yamalube Yamaha Official Rally Team).

El pilot francès avui ha perdut 14 minuts respecte Barreda, però tot i això segueix en el liderat amb un minut d’avantatge sobre Benavides i Walkner. Barreda puja a la quarta posició a 7 minuts, mentre Xavier de Soultrait (Yamalube Yamaha Official Rally Team) és qui segueix al espanyol.