El grup liderat per Chase Carey, Liberty Media, que va pendre el relleu de Bernie Ecclestone al capdavant de la dirección de la F1 ha presentat una novetat que no deixarà indiferent a ningú. Después de la supressió de les noies de la graella, mes conegudes com a gridgirls, aquelles hostesses que sosteníen un cartell amb el número dell pilots a la graella de sortida seràn substituïdes per nens.


Sens dubte, Liberty ha començat la temporada 2018 ben fort. Així doncs, neix aquesta inciiativa anomenada Grid Kids en la que s’hi veuràn involucrats els promotors dels diferents Grans Premis y les asociacions de tots aquells nens que formin part dels esports de motor, així com els seves families, i se’ls permetrà veure de ben aprop els seus idols y viure la F1 des del seu cor: la graella de sortida.

Els menors serán escollits per diferents criteris, ja sigui pels seus mérits al karting o a les fórmules de promoció o bé per sorteig. Els guanyadors serán aquells privilegiats que veurem en les imatges previes a la sortida de les curses del Gran Circ. Es tracta d’una iniciativa interesant a la que s’hi oposaran tots aquells que fa uns diez es van posar del costat de les hostesses.

Bona part de la culpa d’aquyestra decisió la podría haver tingut aquell nen que va coneixer a Kimi Räikkönen dins del motorhome de Ferrari en el passat GP d’Espanya després de veure com ploraba després de rpesenciar la retirada del finlandés a la proba española disputada al Circuitr de Barcelona-Catralunya. Sens dubte que els petits herois del futur estarán emocionats davant la posibilitat de trepitjar l’asfalt que trepitjen els pilots de F1 y estar aprop d’ells, veient els moments previs a la sortida de les curses.

Serà un moment extraordinari per a tots aquests joves: imagineu, estar al costat dels teus herois, veure com es preparen per la cursa, l’élit de l’élit del món del motor, al costat d’ells als moments previs de la sortida”, explica el director de marketing de la F1. “Una experiència inolvidable, per a ells, per a les seves families. UJna inspiració per a seguir pilotan, entrenant i aprenent per a seguir somiant en poder estar allà algún dia. Una gran forma per a seguir inspirant a les properes generacions d’herois de la F1.”

Jean Todt, president de la FIA també s’ha desfet en elogis: “La F1 es el cim dels esporets de motor i el somni de tot jove pilot que competeix en las fórmules de promoció i del karting fins a la F1. Estem encantats de permetre als futur campions de l’esport la posibilitat d’estar a prop dels herois a la garella en els moments previs a la sortida.