Els talentosos pilots de la Ferrari Driver Academy van acordar amb Prema disputar amb ells la temporada 2017 de la GP2.

Tots dos arriben amb trajectòries similars, tots dos lluiten pel campionat de la GP3, tots dos esperen arribar a la F1 i córrer amb l’equip de Maranello per ser algun dia campions del món. I han arribat a l’esglaó inferior, tot i que el monegasc és el que està molt més a prop d’aconseguir arribar a la màxima categoria.

Prema aquest any va ser l’equip més exitós de la GP2, el campió, el millor novell i el millor equip seran de Prema. 16 podis, 8 victòries, 6 poles. Sens dubte, l’any que ve aspiren a seguir al cim. Aquest any generava més incertesa ja que era el primer any de l’equip i havien comprat el modest Lazarus.

Així, tindran a dos debutants però amb talent. Per ara Fuoco està perdent la seva lluita amb Leclerc però pot reivindicar-se a la GP2. És ben sabut que a Ferrari sempre van voler una superestrella italiana, i Fuoco és molt capaç de convertir-se en això.

És aquesta l’última oportunitat per Fuoco?

Tot i tenir a Giovinazzi i Ghiotto. Ferrari segueix apostant per Antonio Fuoco.

Després molt bons resultats en kàrting, els de Ferrari ho van convidar a provar Formula Abarth. Va marcar el millor temps mai registrat a Fiorano amb aquella maquinària, va superar fins i tot al coach Luca Badoer. Immediatament el van fitxar.

Llavors va fer el seu debut en monoplaces a la desconeguda Panamà GP Series (categoria que es corre a Llatinoamèrica) sent subcampió. La seva primera competició de nivell va ser la Formula Renault 2.0 ALPS en la qual es va consagrar campió. Però el més destacable de Fuoco en el seu any 2013 va ser a la Formula Renault 2.0 Eurocup, que en aquesta època gaudia d’un gran nivell i on competien pilots més experimentats.

Fuoco a l’Eurocup es va endur la pole en el seu primer cap de setmana a la categoria, a Spa, i va aconseguir uns sòlids P5 i P4.

Però posteriorment van aprofitar el seu ascens a F3 i només va poder ser cinquè en el campionat, per sobre d’Antonio Giovinazzi. Tampoc no van considerar convenient que segueixi un altre any en la categoria i va ascendir a la GP3 on va acabar amb un opac sisè lloc en la general.

A Ferrari li han donat la confiança: han expulsat Marciello, l’han mantingut a l’equip, i han anunciat que provaria el F1 SF15-T en els tests post GP d’Àustria. Però Fuoco va xocar en els tests i un cop més sembrava dubtes.

    “Desgraciadament vaig cometre un error al revolt 1, vaig perdre la part del darrere del cotxe i no la vaig poder recuperar, i vaig xocar amb el mur de pneumàtics, fins llavors penso que havia fet una bona feina. L’error no vol dir que el cotxe sigui difícil de pilotar”.

Aquest any es va recuperar una mica i encara té possiblitats de emportar-se el títol de la GP3 tot i que és més realista somiar amb el subcampionat. L’any següent serà clau, segurament tindrà més oportunitats per provar en test de F1 amb Ferrari, però serà fonamental que ho faci bé en GP2.

Mentrestant, Leclerc ho està fent tot bé. Té dues pràctiques lliures (Brasil i Abu Dhabi) en F1 encara per pilotar per seguir acumulant quilòmetres i s’erigeix ??com el talent jove amb més possiblitats per aconseguir un seient a 2018.