Després d’haver passat bona part de la temporada per darrere de Bas Schothrost (TDS Racing), Albert Costa arriba a la ronda final de les World Series by Renault al Circuit de Catalunya, amb un avantatge de 16 punts respecte el seu rival, gràcies a les cinc victòries consecutives que ha aconseguit. En un circuit on sempre ha tingut èxit, el pilot de Barcelona lluitarà per endur-se el campionat, encara que Bas Schothrost donarà la seva ànima per guanyar.

Encara que sigui debutant en aquesta categoria, Albert Costa mai ha dit que no volgués guanyar el títol. Això semblava gairebé impossible després de les sis primeres curses, en què Bas Schothrost, gràcies a la seva experiència a la categoria, hagués aconseguit cinc victòries i una tercera posició.

Des de la seva última victòria a la segona cursa d’Alemanya, l’holandès només ha fet que decepcionar, mentre que Albert Costa anava molt fi. EL català va aconseguir la seva primera victòria al Megane Trophy a la cursa 1 d’Alemanya i va aconseguir la segona victòria a la segona cursa de Moscou, en que aconseguiria una ratxa guanyadora de cinc curses guanyant, que inclouen les dues victòries d’Hungaroring i dues més a Paul Ricard.

Costa estava a 49 punts, quan va acabar la ronda d’Alemanya, o sigui a gairebé dues curses de distància de Bas Schotorost, en canvi ara, Bas és qui el segueix a 16 punts, cosa que permetrà a Albert Costa anar tranquil a la cursa de casa. El català segurament sent el circuit de Catalunya com al seu circuit preferit, ja que va aconseguir guanyar el 2009 amb la Formula Renault 2.0 i el 2011 amb la Formula Renault 3.5, l’últim cop que va conduir un monoplaça.

Bas Schothrost no té intenció de ficar-li les coses fàcil. Bas va reaccionar a l’última cursa disputada a Paul Ricard on va aconseguir acabar segon.

Tant Albert Costa, com Bas Schothrost, tenen els seus companys d’equip per a que els ajudin a aconseguir el títol. Bas tindrà l’ajuda de Kelvin Snoeks, mentre que Albert Costa tindrà molta més ajuda, el català té a Kevin Gilardoni, Niccolo Nalio i Fabien Thuner que estan lluitant per acabar tercer al campionat, i per tant tots tres pilots aniran a per totes.

Ara ja ho sabeu, el públic català necessita animar a Albert Costa, per tal de que es converteixi en el primer català en aconseguir el títol de la Copa Megane Trophy.

Font: Renault Sport

Adaptació del text i traducció: Arnau Viñals