El trio format per Mark Webber, Brendon Hartley i Timo Bernhard han aconseguit la primera victòria de la temporada al FIA WEC en el circuit de Nürburgring. Una victòria complicada per Porsche que ha hagut de lluitar de tu a tu contra els Audi que completen el podi.

Davant de 58 mil espectadors, el campionat del món de resistència al circuit de Nürburgring, Alemanya. Uns espectadors que han gaudit d’una cursa en condicions de sec, no com la classificació d’ahir. A més a més s’ha confirmat que aquest traçat l’any que ve tornarà a gaudir d’aquesta cursa.

1ª HORA – EL TRÀNSIT MARCA LA CURSA

Els Audi sortien des de les dues primeres posicions I aconseguien mantenir-se al davant però el Porsche #1 superava el Audi #8 a la sortida. Mentrestant la lluita s’ubicava en el LMP2 on el G-Drive Racing #26 mantenia el primer lloc seguit del Signatech Alpine #36 de Stéphane Richelmi.

A GTE Pro. El Ford Chip Ganassi Team UK #66 de Stefan Mücke prenia la primera posició en la categoria per davant de Richie Stanaway (Aston Martin Racing #97) qui havia fet una bona sortida. Però a la volta següent Mücke perdia el primer lloc en ser superat pels dos Aston Martin, que amb Nicki Thiim (Aston Martin Racing #95) que s’escaparia de la resta.

Els problemes amb els doblats en els primers minuts perjudicaven al líder a Marcel Fässler (Audi Sport Team Joest #7) que veia com desapareixia l’avantatge que tenia sobre Timo Bernhard (Porsche Team #1), Oliver Jarvis (Audi Sport Team Joest #8) i fins i tot Neel Jani (Porsche Team #2). Fins el punt que Bernhard superava a Fässler al primer revolt però frenava molt tard i permetia a Fässler mantenir el liderat.

La cursa s’intensificava quan Jani intentava la maniobra sobre Jarvis però sense espai, es tocava amb un Ford doblat i patia una virolla. Un Jarvis que també patiria la lluita dels Ford contra els Ferrari perdent molt de temps i essent el primer en aturar-se a box.

La hora acabaria amb les aturades a box que beneficiaria el Porsche Team #1 que prenia la primera posició per davant dels dos Audi’s.

2ª HORA – PORSCHE VS. AUDI LA LLUITA

La segona hora s’incitava amb Brendon Hartley (Porsche Team #1) liderant per davant dels Audi Sport Team Joest #8 i #7 de Jarvis i André Lotterer. A LMP2, el G-Drive Racing #26 seguia liderant per davant del Strakka Racing #42 qui posava sota a pressió al Oreca.

A GTE Pro, l’Aston Martin Racing #95 seguia liderant ara amb Marco Sorensen pilotant el cotxe britànic. Però la sorpresa era a la zona de box on el Ford Chip Ganasi Racing Team UK #67 havia d’abandonar en veure com es calava foc en el seu cotxe després de retirar malament la manega de combustible.

Tot i el liderat a LMP1, Hartley no aconseguia manejar el trànsit tant bé com Bernhard, a més de tenir una punxada lenta, fet que permetia als dos Audis superar-lo per al liderat de la cursa. Hartley havia d’avançar l’aturada i era substituït per Mark Webber.

A LMP2, El G-Drive Racing #26 seguia dominant amb Alex Brundle, per davant del Signatech Alpine #36, el Manor #45 i el Strakka #42 que mantenien la lluita pel segon lloc.

La hora acabaria amb el liderat de Mark Webber (Porsche #1) seguit dels Audis de Lotterer i Di Grassi. A LMP2 Brundle (G-Drive 26) controlava per davant del Strakka i l’Alpine, mentre que a GTE Pro, James Calado (AF Corse #51) tallava la distància sobre el Aston Martin Racing #95.

3ª HORA – ELS FCY CANVIEN LA CURSA

La tercera hora s’ha iniciat amb un FCY (Full-Course-Yellow) per culpa de la sortida de pista de François Perrodo (AF Corse #83) a la xicana Coca-cola, fet que aprofitaven la majoria dels GTE per aturar-se a box.

En tornar la bandera verda, el Porsche #1 de Webber seguia liderant i el Audi #7 de Lotterer no aconseguia atrapar-lo així que la marca d’Inglostad informava a Lotterer per deixar-se passar per Lucas di Grassi (Audi #8) per intentar guanyar la cursa.

A LMP2, el G-Drive Racing #26 patia problemes en la caixa de canvis que el feien aturar dins del garatge per abandonar la cursa. Això ho aprofitava el Signatech Alpine #36 per passar a liderar la cursa amb Gustavo Menezes a bord.

En els últims minuts de la tercera hora apareixia el FCY per culpa d’una peça dipositada al mig de la pista. Aquesta situació l’aprofitava el Porsche #2 que encara no s’havia aturat, per parar-se a box i tornar a pista amb el liderat.

4ª  HORA – ESTRATÈGIA I POCS AVANÇAMENTS

Arribàvem a la conclusió de les tres primeres hores amb els dos Porsche liderant la cursa, distanciats sobre els Audis i els Toyota’s. A LMP2, El Alpine liderava per davant del Strakka i el Manor #45. A GTE Pro, l’Aston Martin #95 seguia per davant dels Ferrari que havien retallat les distàncies.

Un altre FCY apareixia en aquesta cursa, aquest cop per culpa del abandonament d’Oliver Webb (Bykolles Racing Team) en trencar el motor i estacionar el cotxe a mig de la pista. Moment en que tothom aprofitava per aturar-se a box per quarta vegada, per tercera en el cas del Ford Chip Ganassi Team UK #66 d’Oliver Pla que anava amb una estratègia totalment diferent en el GTE Pro.

En tornar la bandera verda, el Aston Martin #95 perdia el liderat en el GTE Pro en ser superat per el AF Corse #51 de Gianmaria Bruni. Mentre que el Toyota Gazoo Racing #6 de Mike Conway era empès dins de box per culpa d’un problema en el motor.

Només a LMP2 hi havia canvis destacats de posicions on el RGR Sport by Morand #43 pilotat per Filipe Albuquerque superava al Strakka i el Manor #45 per ubicar-se a 20 segons del Alpine que liderava la cursa amb Nicolas Lapierre.

5ª HORA –  PORSCHE BLANC I NEGRE

A la cinquena hora tot era molt calmat fins que el líder de la cursa i campió de les 24 Hores de Le Mans, Marc Lieb (Porsche Team #2) impactava contra un Porsche GT en volta perduda. El accident causava que aquest Porsche GT, el de Khaled Al Qubaisi (Abu Dhabi-Proton Racing) quedés aturat al mig de la grava al revolt sis.

Aquesta acció causava el FCY i una mica de danys en el cotxe de Lieb. El Audi #7 d’André Lotterer aprofitava la situació per entra a box, la resta de líders els seguirien. Això causava un canvi de líder, el Porsche #1 passava a liderar per davant de del Porsche #2 que havia hagut de canviar l’aleró danyat.

Amb el retorn de la bandera verda, Loïc Duval en el Audi #8 gairebé perdia el control del seu cotxe en el revolt 5 però el francès aconseguia evitar el desastre. A més a més Duval assoliria el segon lloc després d’anunciar-se la penalització de Porsche #2 pel toc anterior.

Això deixaria marge per a la lluita per la segona posició a final de la cinquena hora entre l’Audi #8 i el Porsche #2. Aquesta lluita beneficiava el Audi #7 de Lotterer que aconseguia atrapar-los i ficar-los sota pressió.

6ª HORA – LOTTERER I NINGU MÉS

La sisena hora s’iniciava amb el clar domini de Webber en el Porsche #1, i d’una intensa batalla per la segona posició entre els dos Audi i el Porsche dels campions de Le Mans.

A LMP2, Nicolas Lapierre (Signatech Alpine #36) continuava liderant per davant de Filipe Albuquerque (RGR Sport by Morand) i Richard Bradley (Manor #45). A GTE Pro, James Calado (AF Corse #51) mantenia el liderat.

La lluita pel segon lloc quedava interrompuda ja que Lotterer aconseguia superar Neel Jani per la tercera posició, després de molts intents i de tocs amb el seu rival del Grup Volkswagen. Aquesta lluita deixava trossos d’alerons al circuit, fet que causava de nou el FCY. Situació que aprofitaven tots els equips per realitzar l’última parada a box.

La última hora també era un moment en què el Manor #45 havia d’aturar-se a box per problemes de frens. La estratègia del Ford #66 quedava anul·lada per culpa d’una penalització, i encara més greu, el Porsche #2 de Jani s’havia d’aturar a box per canviar la part posterior del cotxe, danyada en la lluita amb Lotterer.

El ritme de Lotterer a final de cursa era excel·lent i passaria a l’atac del seu company d’equip per la segona posició en els últims 30 minuts, però no realitzaria l’avançament.

Victòria per el Porsche Team #1 de Bernhard-Webber-Hartley, amb un podi completat per el Audi #8 i el Audi #7 de Duval-Di Grassi-Jarvis i Lotterer-Fassler.

Al darrere han acabat el Porsche #2 de Jani, el Toyota #5 de Buemi, el Toyota #6 i el Rebellion #13.

A LMP2, vuitè en la general i primer en la categoria estenent l’avantatge en el campionat es troba el Signatech Alpine #36 de Menezes-Lapierre-Richelmi. Completa el podi de la categoria el RGR Sport by Morand de Bruno Senna i el Extreme Speed Motorsports de Ryan Dalziel.A GTE Pro, doblet del AF Corse amb Bruni-Calado a la victòria, tot i dominar mitja cursa l’Aston Martin #95 ha acabat tercer.

En el campionat de pilots, el trio de Porsche Lieb-Jani-Dumas segueix liderant el campionat amb 106 punts, segon és trio d’Audi Di Grassi-Duval-Jarvis amb 73 punts. Amb 62 es situa el trio de Toyota Sarrazin-Kobayashi-Conway.