El WEC torna en el seu segon cap de setmana de competició d’aquest mundial 2016. Segona prova del campionat a, ni més ni menys que Spa- Francorchamps. La prova prèvia a le Mans sempre té un pes important ja que els equips poden provar coses noves i veure que tal es comporten en pista.

La jornada del WEC ha començat a les 16:00 amb els GTE a escena. 25 minuts són els que han tingut els GT PRO i els GT AM per mostrar de què són capaces i marcar un bon temps que els serveixi per posicionar-se en la carrera. Els cotxes s’han trobat amb un ambient totalment primaveral, 21 graus de temperatura ambiental. L’asfalt en canvi, pujava fins als 43 graus.

Els primers 10 minuts de classificació han estat marcats per la inactivitat en pista. Una vegada preparat tot, els bòlids han sortit a l’asfalt i el pilot més ràpid per als PRO ha estat Rigon amb el 71 d’ AF Corse que ha marcat un 2:17.632s. Un gran temps explicant que la primera volta ja ha estat més ràpida que la millor marcada en els lliures 3 pel Ferrari 488 GTE de Bruni i Calado. I parlant del mateix Calado, el pilot anglès es posicionava en la segona posició a menys de 0.5s de Rigon.

Per la part de GT AM, Yamagishi es posicionava 7º encara que poc li ha durat l’alegria posat que Dalla Lana i el seu Aston Martin Vantage V8 es posicionaria al capdavant dels AM amb un 2:20.351s, tan sol 0.3s per darrere de Christensen, el més lent dels Pro.

Al final, poc anava a canviar la cosa per a dalt. Rigon aconseguia la primera posició dels GTE PRO, Bruni i el seu Ferrari 488 farien una espectacular última volta per marcar un 2:17.835s i col·locar-se en la segona posició disputada fins llavors amb Stanaway i el seu Aston Martin que han acabat en la tercera posició. En quant als GT AM, Dalla Lana s’ha mantingut en la 8ª posició i la primera dels de la seva categoria. Gran classificació del pilot d’ Aston Martin per fer una bona carrera.

Al final de la primera tanda de classificació dels GTE, els tocava el torn als majors, als cotxes potents per excel·lència, al sant grial del WEC, als LMP.

25 minuts més de classificació que començaven amb acció en pista i és que els pilots han decidit sortir al principi i marcar un bon cronometratge. Timo Bernhard i el seu Porsche 919 Hybrid es posaven al capdavant amb un gran 1:55.691s. En segona posició es col·locava Marc Lieb i l’altre Porsche 919 Hybrid que s’ha quedat a 0.5 segons.

En quant als LMP2, Roberto Merhi i l’Oreca- 05 s’han posicionat en el 10è lloc sent els primers en la seva categoria. A l’espanyol li seguien Lapierre i Cheng amb els dos Alpine.

Mancant 15 minuts del final de la classificació, la bandera vermella va fer acte de presència a pista i és que un xoc entre CLM P1/01 número 4 de Bykolles Racing Team i el Ligier JS P2 número 43 de RGR han protagonitzat el moment tibant de la sessió.

Després de l’incident, poc moviment quant a la taula de temps, Timo Bernhard i Marc Lieb amb els Porsche han acabat en les dues primeres posicions i tancant el podi, un vell conegut de la F1, Kamui Kobayashi i el Toyota TS050. Per enrere, en els LMP2, Roberto Merhi s’ha quedat enrere i ha estat Rusinov amb l’Oreca 05 de Nissan qui, amb un 2:07.363s, ha marcat el millor temps de la categoria. Seguint al rus trobem a Lapierre amb l’Alpine i tancant el podi a Mathew Rao amb el Manor que havia pilotat l’espanyol.