Sam Bird s’ha imposat en una altra carrera boja de Formula E. A Hong Kong, els incidents i les condicions de pista han causat una altra carrera espectacular, en la qual Sam Bird ha obtingut la seva segona victòria de la temporada davant Mortara i Di Grassi. El britànic, però, està sota investigació per un toc amb Lotterer, que havia liderat gran part de la cursa, en l’última volta.

Els resultats de classificació van ser una de les claus per propiciar una carrera boja: Diversos pilots que ocupen posicions capdavanteres en la general van sortir avui des del darrere (Pascal Wehrlein va ser 22è, Jerome D’Ambrosio 21è, Antonio Félix Da Costa 20è, Jean-Éric Vergne 18è, etc.). Per la seva banda, la Pole se la va emportar Stoffel Vandoorne amb l’HWA, Oliver Rowland va ser segon mentre que els guanyadors de les últimes curses, Sam Bird i Lucas Di Grassi, van sortir 7è i 6è respectivament.

Tot l’ePrix s’havia disputat en condicions de mullat o mixtes, i en apropar-l’hora de la cursa la pluja tornava a fer acte de presència. Finalment, la sortida es va produir en condicions de pista mullada, però la pluja ja havia acabat. Rowland es va posar al capdavant només arrencar, però qui més va destacar en la sortida va ser Bird, que a la primera volta ja era segon. Hi va haver diversos tocs a la part de darrere, encara que cap incident remarcable.

Els incidents van arribar a la segona volta. Felipe Nasr va perdre el cotxe en una frenada, possiblement a causa dels danys causats en un toc anterior, i se’n va anar recte cap al mur. Cap dels dos Mahindra va poder esquivar el Dragon i la cursa de D’Ambrosio i de Wehrlein va acabar allà. El cotxe de seguretat va haver de sortir davant d’un incident de tal magnitud, amb tres involucrats.

Les dificultats per a retirar tots els cotxes de pista sense perdre molt de temps van acabar forçant una nova bandera vermella. La interrupció va durar una mica més de 10 minuts i la prova es va reprendre amb Rowland, Bird, Vandoorne, Andre Lotterer, Gary Paffett, Edoardo Mortara, Di Grassi, Sébastien Buemi, Robin Frijns i Daniel Abt en les 10 primeres posicions.

La represa es va produir darrere del Safety Car i amb una pista visiblement més seca. El cotxe de seguretat només es va mantenir en pista una volta i la cursa es va reprendre definitivament amb 35 minuts per al final. Gairebé tots els pilots van activar el mode atac per emprar-lo en la resortida.

Les posicions es van mantenir fins que el líder, Rowland, va començar a perdre velocitat i, per tant, posicions. Bird era el nou líder i el britànic de Nissan va caure fins a la 10a posició. A la següent volta, l’anglès de Virgin va cometre un petit error en un revolt que va ser suficient per a cedir-li a Lotterer la primera posició. Els dos pilots anaven obrint forat respecte a Vandoorne, que seguia tercer.

Les següents voltes van transcórrer amb calma en pista. Alexander Sims va entrar a boxes amb danys en el seu BMW i diversos pilots van activar el mode atac per segona vegada. Vergne va ser penalitzat amb 5 segons per provocar una col·lisió. Amb 20 minuts per al final, un error de Lotterer va propiciar que Bird s’acostés, però no va arribar a atacar. Per darrere, un toc amb Frijns deixar Buemi fora de la cursa.

Poc abans d’aquest incident, Vandoorne s’havia quedat aturat en pista i, després de 5 minuts de bandera groga en aquesta zona, va tornar a sortir el Safety Car. La represa es produiria amb una mica més d’11 minuts per al final i tots els pilots que no ho havien fet anteriorment van activar el mode atac per segona vegada. Les posicions es van mantenir en la resortida.

La cursa de Rowland va acabar definitivament en un dels murs de Hong Kong, fet que va causar un tercer SC a falta de 5 minuts. La prestesa dels comissaris va permetre que la represa es pogués produir amb tres voltes de bandera verda. Bird va seguir intentant-ho, arribant fins i tot a tocar a Lotterer, però l’alemany va defensar bé la seva posició.

No obstant això, el toc de Bird havia punxat una de les rodes del Techeetah, pel que va començar a perdre velocitat i posicions. Bird era el nou líder.

El britànic va creuar la meta en primer lloc, seguit d’un magnífic Mortara i de Di Grassi. L’últim toc, però, estava sent investigat. Lotterer va poder finalment creuar la meta 14è i últim.

A falta de conèixer-se la decisió final, Bird va ser declarat guanyador del ePrix amb Mortara segon i Di Grassi tercer. El suís de Venturi aconsegueix un gran segon podi consecutiu i Di Grassi es consolida en les posicions capdavanteres amb un altre bon resultat. Frijns ha completat una altra gran carrera i finalitza quart, seguit de Abt, un Massa que torna a puntuar, Evans, Paffett, que suma els seus primers punts; Turvey i Da Costa.

Aquests resultats permeten a Bird tornar a accedir al liderat de la general, que ara ocupa amb 18 punts de marge sobre D’Ambrosio. Di Grassi puja a la tercera posició, a 22 de Bird. Da Costa és quart a 24 amb Mortara cinquè a 26.

La propera cita de la temporada 2018-19 de Formula E es disputarà en dues setmanes en Sanya, Xina, un nou escenari que acollirà el seu primer ePrix el proper 23 de març.