Kaito Toba ha aconseguit la primera victòria de la seva trajectòria en una cursa en la que va perdre posicions en les primeres voltes, però ha recuperat i s’ha imposat amb intel·ligència a Lorenzo Dalla Porta i Arón Canet, que han acabat segon i tercer

Per primer cop en gairebé 5 mesos, el semàfor es va apagar i les Moto3 van començar una nova temporada. Arón Canet va conservar el liderat durant tota la primera volta fins que l’Honda de Lorenzo Dalla Porta es va mostrar molt més ràpida. Per darrere va haver un incident múltiple en el qual Tom Both-Amos va impactar amb Jaume Masià, que va acabar deixant Ayumu Sasaki també fora. A la segona volta també va caure Darryn Binder.

Semblava que els dos primers tenien més ritme que la resta, però no van poder obrir distància amb uns Albert Arenas i Tony Arbolino que van ser molt ràpids en la sortida. El grup, de fet, era més nombrós, però aquests quatre eren els més forts.

La llista d’abandonaments es va engrandir amb un altre incident múltiple, amb Dennis Foggia, Tatsuki Suzuki i Kazuki Masaki involucrats. Kaito Toba, que sortia tercer però va perdre posicions a la sortida, va recuperar el ritme i va arribar a liderar la cursa. El grup s’anava fent més nombrós. Els canvis de posició i les maniobres al límit eren constants. A més, Romano Fenati, que venia des d’una posició de sortida endarrerida, va arribar a les posicions capdavanteres. El mateix va passar amb Marcos Ramírez, que sortia 20è i es va posar líder a falta de 3 voltes.

Fenati va rebre un avís per excedir els límits de pista. L’italià, no obstant, ho va interpretar com una sanció, va fer el recorregut de la ‘long lap’ per error i va caure a la tretzena plaça. Toba, Dalla Porta, Ramírez i Canet semblaven els millor posicionats per endur-se’n la victòria.

Van ser precisament aquest quatre els que van acabar en les primeres posicions. Toba va cedir el liderat en el darrer sector per entrar en la recta segon i guanyar per rebuf. L’estratègia va ser perfecta i el japonès va superar Dalla Porta a la recta per aconseguir la victòria, la primera de la seva trajectòria i la primera d’un japonès a Moto3. Segon ha sigut el propi Dalla Porta i Canet ha sigut tercer desprès de patir amb la velocitat punta de la seva KTM a la recta. Ramírez ha sigut quart després de sortir vintè. Celestino Vietti ha acabat cinquè amb Arenas, Raúl Fernández, Niccolò Antonelli, Fenati i Jakub Kornfeil completant el Top 10.

Evidentement, amb només una cursa disputada, l’ordre de la cursa és l’ordre del campionat, amb Toba, Dalla Porta i Canet en les tres primeres posicions. El campionat continuarà a Argentina d’aquí tres setmanes.