Pirelli ha revelat els compostos de pneumàtics que s’utilitzaran en les quatre primeres curses de la temporada 2019 de F1.

Després dels set compostos utilitzats a la temporada 2018 amb set noms diferents, es va demanar a Pirelli que simplifiqués la presentació dels pneumàtics pel 2019. La nova temporada veurà tres colors estàndard: el blanc, el groc i el vermell.

El blanc denotarà el compost més dur, sent el groc el rang mitjà i el vermell el més tou disponible. Hi haurà cinc tipus de compostos per utilitzar, sent C1 el més dur seguit de C2, C3, C4 i C5 respectivament.

Tots els compostos són diferents als de la temporada 2018, excepte el pneumàtic tou que no s’ha modificat. D’acord amb les regles, Pirelli té una data límit de 14 setmanes d’antelació per revelar els compostos que s’utilitzaran en les primeres quatre curses, cosa que ja han fet.

El Gran Premi inaugural de la temporada 2019 a Austràlia disposarà dels compostos C2, C3 i C4: C2 és mitjà però lleugerament més tou, C3 és tou i C4 es troba entre l’ultratou i el hipertou del 2018.

Les mateixes opcions apareixeran en les carreres de la Xina i Azerbaidjan també: la Ronda 3 i 4 de la temporada. A la Ronda 2 a Bahrain, veurem els tres compostos més durs: C1, C2 i C3.

La selecció primerenca es realitza sobre la base del test Pirelli de dos dies en què van participar tots els equips al Yas Marina Circuit un cop finalitzada la temporada 2018 de F1. El fabricant italià va utilitzar les dades per a finalitzar les eleccions.