Després de diverses setmanes d’investigació i anàlisi per part de l’Institut Global de la FIA, la conclusió de l’accident de Leclerc a Spa ha estat que l’Halo va ser essencial per evitar el que podria haver estat una tragèdia.

Recordem l’accident, era el Gran Premi de Bèlgica, a la sortida Hulkenberg no va mesurar bé la trajectòria, es va passar de frenada i va envestir a Fernando Alonso que va volar amb el seu McLaren per sobre del Sauber de Leclerc.

L’informe de la FIA revela que l’Halo va salvar al pilot monegasc. Al principi semblava que la roda podria haver colpejat al cap de Leclerc si no fos per l’Halo que ho va evitar, però finalment, s’ha arribat a la conclusió que no va ser la roda sinó el endplate davanter del cotxe d’Alonso el que hauria colpejat a la visera de Leclerc si no hagués existit aquesta protecció.

Els resultats de l’Insitut Global de la FIA afirmen que l’Halo va romandre estructuralment intacte i en condicions de ser utilitzat. L’impacte del cotxe d’Alonso amb l’Halo de Leclerc va ser d’una força aproximada de 58kN, el que representa un 46% dels 125kN que està preparat per rebre com a màxim el propi Halo després de les proves realitzades.

Altres dades revelades han estat l’angle de l’impacte (90º) i la velocitat relativa entre els dos cotxes (30 km/h).

“A partir de la informació i les gravacions de vídeo disponibles, confiem que la roda no hauria colpejat el casc de Leclerc. No obstant això, ja que el cotxe d’Alonso continuava donant tombs en relació al de Leclerc, creiem que el endplate de l’aleró davanter del cotxe d’Alonso hauria colpejat el visor de Leclerc. És difícil predir la gravetat d’aquest contacte amb precisió”, va dir el director de seguretat de la FIA, Adam Baker.

El Halo va salvar al pilot de Sauber d’un greu accident, si el endplate o la roda del cotxe d’Alonso haguessin colpejat amb el seu cap, estaríem parlant d’un fet terrorífic que podria haver causat un gran dany tant al cap com al coll de Leclerc principalment, fins i tot es podria témer el pitjor i que el cop acabés amb la seva vida. Afortunadament, gràcies a l’existència de l’Halo, això no va passar i va quedar tot en un bon ensurt.