Petrobras està d’enhorabona. Després de deu anys fora de la Fórmula 1 com a proveïdor de combustible i lubricants, han acabat de tancar un acord per tornar al ‘Gran Circ’. La companyia brasilera serà el nou soci de McLaren per completar una associació tecnològica i serà efectiva des de 2019.

Tal com apuntava la premsa brasilera en el dia d’ahir, avui McLaren i Petrobras han acabat de tancar un acord que els unirà per associar-se en els propers anys. Per ara, la companyia brasilera apareixerà com a patrocinador en el nou MCL33 i en els tratges dels pilots, a més de començar a col·laborar per avançar treball davant el debut oficial al nou monoplaça de 2019.

Segons avançava ahir el portal Grande Premio, l’associació no incorporarà, per ara, l’entrada de cap pilot brasiler a les files de McLaren. No obstant això, la injecció de diners que aportaran els convertiran en un fort soci dels anglesos per a les pròximes campanyes.

Petrobras ha passat per anys molt durs després del cas de corrupció que va tacar l’empresa en els últims mesos. Una gran trama de suborns i diner negre ha sacsejat Brasil sencer amb el nou soci de McLaren ficat enmig de tota l’operació. No obstant això, sembla no haver estat problema per als de Woking, que es mantenen al marge de la situació i han tancat aquest acord pel 2019.

Els brasilers tornaran a la Formula 1 deu anys després de culminar la seva associació més forta a la categoria reina. Des de 1998 fins 2008 van estar subministrant combustible i lubricants a Williams, fins que a partir de 2009 ja no van renovar la seva col·laboració. No obstant això, amb l’entrada de Felipe Massa a la formació de Grove el 2014, van decidir aparèixer de nou al monoplaça en forma de patrocinador.

Pedro Parente, CEO de Petrobras, es mostrava molt feliç i satisfet amb aquest nou acord que el farà tornar a la F1. “Les associacions són estratègiques per Petrobras. Les tecnologies desenvolupades per a la F1 es transferiran als productes que oferim als nostres consumidors, i així estar a l’avantguarda del desenvolupament de combustibles i lubricants, el que és de valor per a la nostra empresa, els seus accionistes i clients”, comentava el brasiler.

També Zak Brown, director executiu del McLaren Technology Group, es va mostrar molt feliç per aquesta nova associació en el comunicat ofert per l’escuderia anglesa. “La passió del Brasil per la F1 és llegendària i el país ha produït alguns dels noms més icònics de la història de la F1. Estem encantats d’aprofundir la nostra relació amb els aficionats brasilers de la F1 a través de la nostra associació amb Petrobras, un marca insígnia per a la nació. Petrobras és una organització ambiciosa i esperem que McLaren sigui un accelerador i potenciador en els seus esforços de creació com a marca”, comentava.

“Com a part de l’acord, Petrobras, a través del seu centre CENPES, desenvoluparà gasolina i lubricants de motor especialment formulats per a l’equip, que seran utilitzats a les curses de la temporada 2019. La companyia tindrà un laboratori en el garatge de l’equip McLaren durant les sessions d’entrenament i en les curses, permetent una anàlisi a temps real del rendiment del combustible”, va acabar de concloure en la seva explicació de la funció de Petrobras en el seu equip.