Renault Sport F1 ha anunciat els seus dos nous reserves de cara a aquest 2018. Després de la marxa de Sergey Sirotkin i Robert Kubica a Williams, el lloc de reserva a l’equip francès va quedar buit a final de temporada. Per a aquest 2018 han volgut tirar de joves pilots i comptaran amb el suport de Jack Aitken i Artem Markelov.

Jack Aitken, amb dos anys a l’esquena al programa de joves pilots de Renault, fa un pas més i s’aproxima més que mai a la F1. L’anglo-coreà disputarà aquest any la seva primera temporada a la FIA Formula 2 amb ART GP, mateix equip amb el que va quedar subcampió a la GP3 Series el 2017. A més, suma diverses victòries en diferents campionats inferiors i el campionat de la Formula Renault 2.0 Eurocup i Alps.

“No ho he processat encara, però la meva implicació amb l’equip augmentarà molt. Aquest paper em dóna l’oportunitat d’estar més a prop d’en Nico i en Carlos, i aprendre d’ells, a més d’observar a l’equip, els enginyers i com funciona tot. Per descomptat, estaré encantat de pujar al cotxe si s’em requereix, però espero que tot vagi bé amb en Nico i en Carlos!”, va comentar Aitken en el comunicat oficial de l’equip.

L’ascens d’Aitken li permetrà probablement pujar-se al Renault de 2018 en alguns test durant aquesta temporada. Encara falta per saber si també podria incloure alguns entrenaments lliures d’algun Gran Premi del calendari.

https://twitter.com/JaitkenRacer/status/965964413940445184

Mentre aquesta maniobra d’en Jack semblava normal i comprensible, la sorpresa ha saltat a l’anunci del fitxatge d‘Artem Markelov. El pilot rus no havia tingut cap tipus de relació amb la marca francesa en els seus anys antecessors, i camí del seu cinquè any a la FIA Formula 2, als seus 23 anys s’aproxima més que mai a la F1 de la mà de Renault.

El paper del rus serà més restringit que el d’Aitken, centrant-se especialment al simulador de Renault. No obstant això, també falta per saber si podrà conduir el nou RS18 en alguna ocasió durant tot l’any. Així doncs, entra dins de l’òrbita de Renault, un moviment clau per a les seves aspiracions en els propers anys.

Renault és un nom destacat de la Formula 1, i signar per a ells és un pas molt important per a la meva carrera. Aquest any consistirà en escoltar molt, i en aprendre i aprofitar l’oportunitat quan sorgeixi. Estic agraït per aquesta oportunitat, ja que he tingut un hivern molt dur preparant-me per el que serà una temporada molt exigent de tests i de curses a la FIA Formula 2, va afirmar l’actual pilot de Russian Time a l’avantsala de la F1, on espera lluitar pel títol aquesta temporada després del subcampionat de l’any passat.