Triplet de Peugeot en una etapa espectacular. Peterhansel ha aconseguit la victòria d’etapa mentre Loeb conserva el liderat. Nasser Al-Attiyah perd gairebé tota opció a lluitar per la victòria del Ral·li


 

Tercera etapa del Dakar de 780 km, dels quals 364 km d’especial. Ja en terreny argentí, els pilots sortien de San Miguel de Tucumán cap a San Salvador de Jujuy. Primera etapa amb les primeres dosis d’altura, canvi de decorat i primeres preses de contacte amb el fora pista posarien als pilots a prova amb algun que altre pas de riu.

reco

Sébastien Loeb obria pista per davant d’un Nasser Al-Attiyah poc conformista. Aquest matí sortia 3 minuts per darrere del francès de Peugeot però en el WP1 ja l’havia avançat. Stéphane Peterhansel, amb problemes en aquest inci de Ral·li, atacava a fons passant en primera posició en el CP1 amb 22 segons d’avantatge sobre el de qatarí de Toyota, mentre que Yazeed Al Rajhi feia volar el mini passant en tercera posició, que poc després li prenia el seu company d’equip Mikko Hirvonen.

Al pas pel WP4 trobàvem a Al-Attiyah al capdavant amb poc més d’un minut d’avantatge sobre Peterhansel. Loeb semblava tenir problemes i ja perdia 4 minuts respecte al de Toyota. A poc més de 5 minuts d’Al-Attiyah en el WP4 trobàvem a Yazeed Al Rajhi, Cyril Despres i Nani Roma gairebé empatats lluitant pel top 5.

Al final de la ASS1 trobàvem a Al-Attiyah al capdavant, seguit de Peterhansel, Hirvonen i Loeb. D’altra banda els companys de Toyota del pilot de Qatar, Nani Roma i Giniel De Villiers perdien 7 i 9 minuts respectivament.

Es reprenia l’especial i arribava el primer contratemps seriós en la categoria de cotxes. Nasser Al-Attiyah es trobava parat en el km 414 a causa de la pèrdua d’un pneumàtic del seu Toyota. Així doncs, Peterhansel es posava primer seguit de Mikko Hirvonen i Carlos Sainz a 3 minuts seguist molt d’aprop pel seu company Sébastien Loeb. Però al cap d’uns minuts, els altres dos Toyota també es trobaven parats (Roma i De Villiers). Finalment els tres Hilux poden arrencar i continuar però ja amb moltes opcions perdudes.

Peterhansel juntament amb Sainz i Loeb li regalen el triplet a Peugeot mentre que la general queda amb Sébastien Loeb al capdavant seguit de Sainz i Peterhansel. Hirvonen quart seguit de Roma tancant el top 5. De Villiers cau fins a la 11 posició mentre que Al-Attiyah encara no ha arribat a meta al tancament d’aquesta edició.